קנלוני גבינות ובטטות – כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.7 קק״ל 2845.7 קק״לפחמימות 31.8 גרם 254.7 גרםשומן 14.5 גרם 115.7 גרםנתרן 948.6 מ״ג 7588.4 מ״גחלבון 22.8 גרם 182.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.4 גרםשומן רווי 9.3 גרם 74.2 גרםכולסטרול 43.2 מ״ג 345.5 מ״גסידן 382.4 מ״ג 3059.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 197.1 מ״ג 1577.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות356
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.7 קק״ל 2845.7 קק״לפחמימות 31.8 גרם 254.7 גרםשומן 14.5 גרם 115.7 גרםנתרן 948.6 מ״ג 7588.4 מ״גחלבון 22.8 גרם 182.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.4 גרםשומן רווי 9.3 גרם 74.2 גרםכולסטרול 43.2 מ״ג 345.5 מ״גסידן 382.4 מ״ג 3059.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 197.1 מ״ג 1577.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.0 מ״גסגור
לכל בשלן יש את איזור הנוחות שלו. כל אחד מאיתנו מחזיק קרוב ללב מתכונים שתמיד מצליחים וסוחטים מחמאות מקיר לקיר. גם לי יש כמה כאלה ואחד מהם הוא קנלוני הבטטות שהולך איתי עוד מימי בייגלה וממשיך להניב לי קריאות התפעלות מאז ועד היום. בגללו אנשים עוצרים אותי ברחוב ולא כדי להגיד לי שיותר יפה לי שיער ארוך או כדי להודיע לי שאני חייבת לחזור לחיים שהיו לי פעם ושהחיים יותר חזקים מהכל. אנשים אומרים כל מיני דברים, דברים שמנמיכים את הרוח או מגביהים אותה, תלוי איך הם קמו בבוקר. כל אחד מדבר מאיפה שכואב לו.
אבל כשאנשים שקראו אותי פעם, בימי בייגלה זוכרים מה בישלתי פעם הלב שלי מתרחב, לרגע אני מרגישה שהשארתי משהו ממשי מאחורי, משהו ששווה לזכור.
בייגלה ירד מהאוויר ואיתו הרבה מאוד מתכונים וזכרונות. בכל פעם שאני אוכלת מהקנלוני הבטטה הזה אני מבינה שאסור לו להשכח ושהוא באמת מופתי. אז הנה, אני מעבירה באהבה לכל מי שרוצה את הגאונות הזו, מאפה פסטה ממולא בטטות וגבינות לרוב, הוא לא מי יודע מה מרזה וגם לא ממש ממש בריא קרדיולוגית, אבל הוא נהדר, במיוחד לארוחת שבועות שבה לא באמת חייבים לדפוק חשבון.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 356 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קנלוני
-
1 חבילה קנלוני
-
3 בטטות בינוניותמבושלות ומעוכות לפירה
-
200 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
200 גרם גבינה בולגריתמפוררת
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
1/2 חבילה שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקטלא חובה
עיטור ורוטב
-
1 גליל גבינת עיזים
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, לקישוט
-
1 1/2 חבילות שמנת לבישול יטבתה 15%או שמנת מתוקה
אופן הכנה
- לפני הכל צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ’ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
- הכנת המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הבולגרית והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת לבישול. גשם קל של מוצרלה מגוררת. הוסיפו מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת וערבבו. תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים.
- בעזרת שק זילוף הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.
- עירכו את גלילי הקנלוני הממולאים בתוך התבנית. לערוך אותם בקומה אחת, אם בא לכם מאפה פריך יותר או בשתי קומות, זה תורם לעסיסיות המנה.
- שיפכו חבילה וחצי של שמנת על הגלילים. המליחו מעט.
- קשטו בפרוסות גבינת עיזים ובמעט גבינת מוצרלה או קשקבל מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).
- אפו בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).
- כדאי לתת לקנלוני להצטנן כרבע שעה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- לפני הכל צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ’ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
- הכנת המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הבולגרית והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת לבישול. גשם קל של מוצרלה מגוררת. הוסיפו מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת וערבבו. תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים.
- בעזרת שק זילוף הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.
- עירכו את גלילי הקנלוני הממולאים בתוך התבנית. לערוך אותם בקומה אחת, אם בא לכם מאפה פריך יותר או בשתי קומות, זה תורם לעסיסיות המנה.
- שיפכו חבילה וחצי של שמנת על הגלילים. המליחו מעט.
- קשטו בפרוסות גבינת עיזים ובמעט גבינת מוצרלה או קשקבל מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).
- אפו בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).
- כדאי לתת לקנלוני להצטנן כרבע שעה לפני ההגשה.