כל הסודות ומתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה שלא צונחת!
- אופירה מור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.0 קק״ל 2247.9 קק״לפחמימות 28.4 גרם 227.3 גרםשומן 12.7 גרם 101.5 גרםנתרן 298.4 מ״ג 2387.1 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 47.4 גרםכולסטרול 232.9 מ״ג 1863.2 מ״גסידן 88.8 מ״ג 710.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 148.7 מ״ג 1189.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.0 קק״ל 2247.9 קק״לפחמימות 28.4 גרם 227.3 גרםשומן 12.7 גרם 101.5 גרםנתרן 298.4 מ״ג 2387.1 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 5.9 גרם 47.4 גרםכולסטרול 232.9 מ״ג 1863.2 מ״גסידן 88.8 מ״ג 710.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 148.7 מ״ג 1189.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״גסגור
בואו נעשה לזה סוף, עוגת גבינה אפויה, בלי תחתית, בלי מיליון שלבים, בלי קישוטים וכזו שגם לא צונחת אחרי אפייה. כן, יש כזה דבר!
לפני שלמדתי קונדיטוריה הייתי מתבאסת נורא כשלא הייתי מצליחה להכין עוגות גבינה אפויות.
הבעיה שתמיד חזרה על עצמה בכל המתכונים שניסיתי הייתה שהן היו עולות נורא יפה בתנור
אבל היו צונחות לי לגמרי לאחר האפייה.
אני מתקנת את זה היום בכך שאני מסבירה לכל מי ששואל אותי, את כל הסודות. כל טיפ קטן נותן לעוגה עוד קצת כח ואוויר עד לתוצאה המקסימלית של עוגת גבינה גבוהה ויפה שהיא כמו ענן בפה.
הטיפים החשובים (שרשומים גם באופן ההכנה): מסננים את הגבינות, מקציפים גם את החלמונים, מקפלים ומאחדים את הבלילות עם מטרפה, אופים בחום יחסית נמוך, בתנור שיש בו אדים (לחות), ולא פותחים את התנור בשום שלב.
אחרון חביב חביב, העוגה טעימה יותר אחרי יומיים במקרר אם אתם מצליחים להשאיר משהו.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 281 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%200 גרם
-
3 כפות קורנפלור
אופן הכנה
- מסננים את כל הגבינות יחד ונותנים להן להגיר נוזלים במשך שעתיים לפחות (אנו מעוניינים בגבינות ללא הנוזלים).
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ללא טורבו.
- מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים.
- מרפדים ב-2 ניירות אפייה, סיר של ג’חנון בקוטר 22.
- מפרידים ביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ושמים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם סוכר הוניל עד שהקצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים לחלמונים המוקצפים ומקפלים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מאחדים את החלבונים לבלילת החלמונים והגבינות ב-3 פעמים בעזרת מטרפה ידנית בתנועות קיפול, נעזרים גם בלקקן (על מנת להגיע לכל הדפנות והתחתית) ולהבטיח אחידות מושלמת.
- מעבירים את בלילת העוגה לסיר, ומכניסים לתנור החם למשך שעה.
- מורידים את חום התנור לחום של 120 לחצי שעה נוספת.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לקירור מוחלט (אני משאירה לילה שלם).
- שימו לב: העוגה לא עולה הרבה בזמן האפייה, אבל גם לא נופלת בכלל לאחר האפייה.
אופן הכנה
- מסננים את כל הגבינות יחד ונותנים להן להגיר נוזלים במשך שעתיים לפחות (אנו מעוניינים בגבינות ללא הנוזלים).
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ללא טורבו.
- מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים.
- מרפדים ב-2 ניירות אפייה, סיר של ג’חנון בקוטר 22.
- מפרידים ביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ושמים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם סוכר הוניל עד שהקצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים לחלמונים המוקצפים ומקפלים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מאחדים את החלבונים לבלילת החלמונים והגבינות ב-3 פעמים בעזרת מטרפה ידנית בתנועות קיפול, נעזרים גם בלקקן (על מנת להגיע לכל הדפנות והתחתית) ולהבטיח אחידות מושלמת.
- מעבירים את בלילת העוגה לסיר, ומכניסים לתנור החם למשך שעה.
- מורידים את חום התנור לחום של 120 לחצי שעה נוספת.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד לקירור מוחלט (אני משאירה לילה שלם).
- שימו לב: העוגה לא עולה הרבה בזמן האפייה, אבל גם לא נופלת בכלל לאחר האפייה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
למה לשים נייר אפייה? פשוט תשמני את הסיר ..הנייר אפייה יצא לך את הקווצץ מסביבה וחבל..