קבלו במחיאות כפיים את הקובנה של מלי מאירוב
מלי מאירוב מכינה קובנה מושלמת! מתכון למאפה השמרים האהוב, האוורירי והרך מהמטבח התימני (שאפשר לאפות גם לילה שלם). פינוק מושלם לשבת שכל המשפחה תשמח לזלול
מלי מאירוב מכינה קובנה מושלמת! מתכון למאפה השמרים האהוב, האוורירי והרך מהמטבח התימני (שאפשר לאפות גם לילה שלם). פינוק מושלם לשבת שכל המשפחה תשמח לזלול
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.3 קק״ל 5363.0 קק״לפחמימות 80.5 גרם 804.6 גרםשומן 17.9 גרם 179.4 גרםנתרן 782.4 מ״ג 7824.1 מ״גחלבון 11.0 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 33.5 גרםשומן רווי 7.1 גרם 71.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.5 מ״ג 164.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 107.1 מ״ג 1071.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות536
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 536.3 קק״ל 5363.0 קק״לפחמימות 80.5 גרם 804.6 גרםשומן 17.9 גרם 179.4 גרםנתרן 782.4 מ״ג 7824.1 מ״גחלבון 11.0 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 33.5 גרםשומן רווי 7.1 גרם 71.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.5 מ״ג 164.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 107.1 מ״ג 1071.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 536 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
5 כפות סוכר לבן
-
3 כוסות מים
-
1 כף מלח דק
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (אפשר גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים, הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומשאירים את השלישית בצד ולשים היטב, אחרי כמה דק’ מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ודביק.
- משמנים קערה נקייה ומעבירים את הבצק לתוכה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים למשך שעה.
- אחרי שעה, משמנים את משטח העבודה ועם יד משומנת מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות, מכסים ומתפיחים עוד 10 דקות.
- ממיסים את הבלו-בנד, מטפטפים מעט מרגרינה על משטח העבודה ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל חתיכת בצק לעלה.
- מורחים על כל עלה עוד מהבלובנד המומסת, מקפלים או מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בסיר משומן וחוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק ומניחים אחד על השני.
- משמנים גם את מכסה הסיר, סוגרים את הסיר ומתפיחים עד שהבצק מגיע ל-3/4 מגובה הסיר (בערך 40 דקות).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את הסיר לאפייה של חצי שעה, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד שעה, פותחים את מכסה הסיר ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.
- ניתן להקפיא את הסיר המוכן, להוציא כמה שעות לפני הארוחה להפשרה, לחמם בתנור או על פלטה.
- מי שרוצה שהקובנה תהיה כהה יותר, הכניסו לאפייה ראשונה על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה, להוריד את חום התנור ל-100 מעלות ולאפות למשך לילה שלם.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר (אפשר גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים, הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומשאירים את השלישית בצד ולשים היטב, אחרי כמה דק’ מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ודביק.
- משמנים קערה נקייה ומעבירים את הבצק לתוכה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים למשך שעה.
- אחרי שעה, משמנים את משטח העבודה ועם יד משומנת מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות, מכסים ומתפיחים עוד 10 דקות.
- ממיסים את הבלו-בנד, מטפטפים מעט מרגרינה על משטח העבודה ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל חתיכת בצק לעלה.
- מורחים על כל עלה עוד מהבלובנד המומסת, מקפלים או מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בסיר משומן וחוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק ומניחים אחד על השני.
- משמנים גם את מכסה הסיר, סוגרים את הסיר ומתפיחים עד שהבצק מגיע ל-3/4 מגובה הסיר (בערך 40 דקות).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את הסיר לאפייה של חצי שעה, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד שעה, פותחים את מכסה הסיר ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.
- ניתן להקפיא את הסיר המוכן, להוציא כמה שעות לפני הארוחה להפשרה, לחמם בתנור או על פלטה.
- מי שרוצה שהקובנה תהיה כהה יותר, הכניסו לאפייה ראשונה על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה, להוריד את חום התנור ל-100 מעלות ולאפות למשך לילה שלם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (121)
היי אני מכינה את הקונה במתכון הזה.רק מורחת עם חמאה אופה בסיר פלא .יוצאת כמו עוגה!!
כמה מים לשים לחצי קילו קמח? ואותו זמן בתנור/
כוס וחצי מים
אותו הזמן בתנור
אופים את זה בסיר מיוחד לקובנה? או שאפשר לאפות עם משהו אחר (אין לי סיר שמתאים לתנור…). תודה
בעיקרון צריך סיר לקובנה או סיר אחר שמתאים לתנור (לא תבנית עוגה)