פלג בכור מגיש: המון פלפלונים ממולאים בכל מיני צבעים!
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 129.1 קק״ל 2581.6 קק״לפחמימות 5.1 גרם 101.0 גרםשומן 8.3 גרם 166.9 גרםנתרן 151.3 מ״ג 3025.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.2 גרםשומן רווי 2.0 גרם 39.8 גרםכולסטרול 23.8 מ״ג 476.6 מ״גסידן 11.5 מ״ג 229.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 182.9 מ״ג 3658.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 36.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות129
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 129.1 קק״ל 2581.6 קק״לפחמימות 5.1 גרם 101.0 גרםשומן 8.3 גרם 166.9 גרםנתרן 151.3 מ״ג 3025.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.2 גרםשומן רווי 2.0 גרם 39.8 גרםכולסטרול 23.8 מ״ג 476.6 מ״גסידן 11.5 מ״ג 229.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 182.9 מ״ג 3658.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 36.2 מ״גסגור
הסבב הראשון של הקורונה תפס אותנו עם המכנסיים למטה. אנחנו במשק עלעלים רעננים שמגדלים ומשווקים עלי מיקרו וגידולים הידרופוניים לשוק המוסדי, מצאנו את עצמנו עם טונות של יבול שללא ביקוש פשוט ילך לפח!
כדי לא לזרוק את היבול עליו עמלנו והשקענו, החלטנו לתרום לעמותות ובתי חולים ולנצל את כמויות הגידולים לעשות מצווה טובה. אבל מה עושים הלאה? סוגרים את המשק? ממשיכים לגדל?
באותה תקופה, שני ילדיו של עוזי (בעל הבית) עבדו במשק ואמרו שהם לא מוותרים. העמיסו את הרכב והתחילו לעשות טלפונים למכרים שלהם והציעו להם לרכוש באופן ישיר מאיתנו.
כך נולד הרעיון של “עלעלים עד הבית”, רעיון שבו אנחנו מפיצים ומחלקים ללקוחות את התוצרת שלנו ישירות לבתים במחירים של 50 אחוז ויותר פחות ממחירי השוק.
עד מהרה העניין תפס תאוצה והקמנו אפליקציית הזמנות. חקלאים נוספים מהאזור שראו את ההצלחה ביקשו מאיתנו לעזור להם ולמכור את התוצרת החקלאית שלהם. בין החקלאים תוכלו למצוא את שמן הזית של קיבוץ מגל, משק יעקובובסקי בצופית שמגדל פירות וירקות, רוח שתות – משק אקולוגי שמגדל תותים ומגוון פירות אדומים, משק מלכה, שדה יצחק – משק של גידולי פרחים, פלפלים ועגבניות ובהמשך הצטרפו גם משק יעקבס ואגדת לחם בכפר הרא”ה ששמם הולך לפניהם.
השת”פ עם המגדלים הנוספים טומן בחובו אג’נדה של איכות ללא פשרות, שאומרת שרק מגדלים ויצרנים איכותיים עובדים איתנו, המוצרים משלימים למוצרים שלנו ,והמחירים הוגנים ותחרותיים לצרכן.
בזמן הריצה היומית שלי קפץ לי רעיון מבריק, אם מותר לי להחמיא לעצמי. חשבתי שהעולם הולך היום לכיוון של קטן ואיכותי, כך גם עלי המיקרו אותם אנחנו מגדלים!!! אז למה לא פלפלונים ממולאים? מיד קפצו לי לראש הפלפלונים של משק מלכה והשאר היסטוריה.
התוצאה הלא פחות ממדהימה וטעימה לפניכם, שאפילו אני הופתעתי מהזמן הקצר שלקח לילדי הבוגרים והמאוד רעבים לטרוף את הכל.
התמונות והמתכון לפניכם – הכי פשוט להכין!
לעוד מתכונים מושלמים של פלג בכור לחצו כאן!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 129 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלונים
-
2 חבילות פלפלונים צבעונייםמשק מלכה
מילוי
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 צרור כוסברהופטרוזיליה הידרו, עלעלים רעננים
-
1 חופן צנוברים קלויים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס אורז בסמטי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
רוטב
-
3 כוסות ציר עוףאו לפי הצורך, אפשר גם ציר בקר או ירקות (עדיף חם)
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית אריסה
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- קוטמים את החלק העליון של הפלפלונים ומרוקנים בעזרת האצבע את התוכן, כך שהפלפלונים יהיו נקיים לגמרי ומניחים בצד.
- מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ממלאים את הפלפלונים עד הסוף-סוף. שימו לב! לא לדחוס מידי כי האורז מתנפח.
- מניחים את הפלפלונים בתבנית בפיירקס משומנת במעט עם שמן זית ומשמנים מעט גם את הפלפלונים הממולאים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש (ללא הרוטב) עד שהפלפלונים משחימים מעט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד לקבלת רוטב אחיד.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור ומורידים את חום התנור ל-180מעלות.
- שופכים את כל הרוטב על הפלפלים החמים. חשוב שהרוטב יהיה נוזלי ויכסה את הפלפלונים הממולאים לגמרי, במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד ציר/ מים.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- קוטמים את החלק העליון של הפלפלונים ומרוקנים בעזרת האצבע את התוכן, כך שהפלפלונים יהיו נקיים לגמרי ומניחים בצד.
- מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ממלאים את הפלפלונים עד הסוף-סוף. שימו לב! לא לדחוס מידי כי האורז מתנפח.
- מניחים את הפלפלונים בתבנית בפיירקס משומנת במעט עם שמן זית ומשמנים מעט גם את הפלפלונים הממולאים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש (ללא הרוטב) עד שהפלפלונים משחימים מעט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עד לקבלת רוטב אחיד.
- מוציאים את הפלפלים מהתנור ומורידים את חום התנור ל-180מעלות.
- שופכים את כל הרוטב על הפלפלים החמים. חשוב שהרוטב יהיה נוזלי ויכסה את הפלפלונים הממולאים לגמרי, במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד ציר/ מים.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
תגובות (21)
איך לעבד את הבשר טחון. לא רשמת.
מה הכוונה? צריך לערבב בקערה את כל חומרי המילוי (רשימת המצרכים מחולקת ל”מילוי” ול”רוטב”)
האם ניתן לבשל את מילוי הבשר לפני – כמו במילוי פלפלים גדולים?
היי ענת, אפשר אבל אין צורך. 🙂