שקשקו שקשקו: שקשוקת דגים שאי אפשר להפסיק לזלול
שגב משה משדרג את מנת השקשוקה האהובה עם תוספת של דג טרי שהופכת את המנה לארוחה מושקעת ומשביעה, בעלת כל הערכים התזונתיים הנחוצים
שגב משה משדרג את מנת השקשוקה האהובה עם תוספת של דג טרי שהופכת את המנה לארוחה מושקעת ומשביעה, בעלת כל הערכים התזונתיים הנחוצים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 767.1 קק״ל 2301.2 קק״לפחמימות 28.1 גרם 84.3 גרםשומן 44.6 גרם 133.9 גרםנתרן 921.4 מ״ג 2764.3 מ״גחלבון 59.7 גרם 179.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 24.9 גרםשומן רווי 8.2 גרם 24.5 גרםכולסטרול 672.5 מ״ג 2017.5 מ״גסידן 176.4 מ״ג 529.1 מ״גברזל 5.8 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 1877.1 מ״ג 5631.4 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות767
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 767.1 קק״ל 2301.2 קק״לפחמימות 28.1 גרם 84.3 גרםשומן 44.6 גרם 133.9 גרםנתרן 921.4 מ״ג 2764.3 מ״גחלבון 59.7 גרם 179.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 24.9 גרםשומן רווי 8.2 גרם 24.5 גרםכולסטרול 672.5 מ״ג 2017.5 מ״גסידן 176.4 מ״ג 529.1 מ״גברזל 5.8 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 1877.1 מ״ג 5631.4 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 767 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה עם דגים
-
2 פילה דג לבן
-
8 כפות שמן זית
-
7 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 עגבנייה גדולה
-
1 פלפל אדום בינוני
-
3 פלפלים יבשים מתוקים בינוניים
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית לימון כבוש
-
1/2 כוס מים
-
1 חופן שמיר
-
1 חופן כוסברה
-
6 ביצים L
הגשה
אופן הכנה
- פורסים דק את השום. מקלפים את העגבנייה וחותכים לקוביות. חותכים את הגמבה לרצועות. חותכים גס את הפלפלים המיובשים. קוצצים את הפלפל החריף, השמיר והכוסברה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את השום והפלפל החריף.
- מוסיפים את העגבנייה, הגמבה, הפלפלים המיובשים, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים את הפפריקה, הלימון הכבוש והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הדגים ומסדרים אחד לצד השני בתוך הרוטב.
- מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
- מוסיפים את הביצים כמו בשקשוקה רגילה, מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהביצים מוכנות.
- מגישים לצד חלה.
אופן הכנה
- פורסים דק את השום. מקלפים את העגבנייה וחותכים לקוביות. חותכים את הגמבה לרצועות. חותכים גס את הפלפלים המיובשים. קוצצים את הפלפל החריף, השמיר והכוסברה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את השום והפלפל החריף.
- מוסיפים את העגבנייה, הגמבה, הפלפלים המיובשים, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים את הפפריקה, הלימון הכבוש והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הדגים ומסדרים אחד לצד השני בתוך הרוטב.
- מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
- מוסיפים את הביצים כמו בשקשוקה רגילה, מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהביצים מוכנות.
- מגישים לצד חלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן