הלוחש לעוגיות: ליאור שרף עם חיתוכיות ריבה ממכרות
חיתוכיות ריבה - עוגיות מושלמות שכולם אוהבים! ריבועי עוגיות מבצק חמאתי ופשוט להכנה, מעליו ריבה מתוקה שאוהבים ושטרוייזל פריך עם אגוזים
חיתוכיות ריבה - עוגיות מושלמות שכולם אוהבים! ריבועי עוגיות מבצק חמאתי ופשוט להכנה, מעליו ריבה מתוקה שאוהבים ושטרוייזל פריך עם אגוזים
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 229.2 קק״ל 5731.1 קק״לפחמימות 35.8 גרם 894.7 גרםשומן 8.6 גרם 214.9 גרםנתרן 12.9 מ״ג 322.0 מ״גחלבון 2.4 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 22.1 גרםשומן רווי 4.4 גרם 109.5 גרםכולסטרול 41.9 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 17.3 מ״ג 431.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 56.3 מ״ג 1408.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות229
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 229.2 קק״ל 5731.1 קק״לפחמימות 35.8 גרם 894.7 גרםשומן 8.6 גרם 214.9 גרםנתרן 12.9 מ״ג 322.0 מ״גחלבון 2.4 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 22.1 גרםשומן רווי 4.4 גרם 109.5 גרםכולסטרול 41.9 מ״ג 1048.5 מ״גסידן 17.3 מ״ג 431.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 56.3 מ״ג 1408.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 229 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
220 גרם קמח לבן
-
50 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה
-
3 חלמונים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 גרם אבקת אפייה
מריחה
-
1 צנצנת ריבת תותאו ריבה אחרת שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את השטרוייזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי השטרוייזל לתערובת פירורית (בחמש דקות הראשונות זה הופך לפירורים קטנים, ממש חול, ולאחר כמה דקות נוספות הפירורים מתגבשים וגדלים).
- שופכים את הפירורים למגש ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש (ניתן להוסיף כף מים נוספת אם לא מתגבש).
- אין צורך לקרר את הבצק! מיד מרדדים על נייר אפייה את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור ביתי (עובי הבצק כשלושה מילימטר) מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה ומכניסים לעשר דקות אפייה. לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור ל-15 דקות אפייה נוספות.
- מוציאים מהתנור ומיד מחלקים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה (לא לחלץ עדיין מהתבנית, רק לחלק) מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את השטרוייזל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי השטרוייזל לתערובת פירורית (בחמש דקות הראשונות זה הופך לפירורים קטנים, ממש חול, ולאחר כמה דקות נוספות הפירורים מתגבשים וגדלים).
- שופכים את הפירורים למגש ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתגבש (ניתן להוסיף כף מים נוספת אם לא מתגבש).
- אין צורך לקרר את הבצק! מיד מרדדים על נייר אפייה את הבצק למלבן בגודל של מגש תנור ביתי (עובי הבצק כשלושה מילימטר) מיישרים את עודפי הבצק עם סכין, ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- מעבירים את הבצק לתבנית תנור גדולה ומכניסים לעשר דקות אפייה. לאחר האפייה מורחים את הריבה מפזרים באופן שווה את השטרוייזל ומחזירים לתנור ל-15 דקות אפייה נוספות.
- מוציאים מהתנור ומיד מחלקים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה (לא לחלץ עדיין מהתבנית, רק לחלק) מצננים בתבנית כ-20 דקות, בוזקים אבקת סוכר ובתיאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן