סלט כרוב לבן עם רוטב אסיאתי ב-4 צעדים
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״לפחמימות 9.8 גרם 98.1 גרםשומן 16.5 גרם 165.0 גרםנתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״גחלבון 4.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 7 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.0 קק״ל 2099.9 קק״לפחמימות 9.8 גרם 98.1 גרםשומן 16.5 גרם 165.0 גרםנתרן 119.6 מ״ג 1195.8 מ״גחלבון 4.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 47.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 23.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 707.1 מ״גברזל 2.1 מ״ג 20.7 מ״גאשלגן 355.5 מ״ג 3555.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.2 מ״גסגור
סלט כרוב לבן הוא סלט מנצח, כי הוא נהדר כשהוא טרי, הוא הולך נהדר עם כל מנה והוא גם בין הסלטים הבודדים שלא חייבים לזרוק, כי הוא יכול להמשיך לשבת עוד קצת במקרר.
סלט כרוב לבן הוא גם סלט קל מאוד להכנה, 10 דקות עבודה והסלט שלכם מוכן להגשה. זה סלט שמתאים לכל עונות השנה, לכל אירוע, לכל ארוחה ויש בו מרכיב אחד בלבד – כרוב (חוץ מהוויניגרט כמובן). סלט כרוב לבן ושומשום עם רוטב אסיאתי, הוא סלט שהגיע אלינו מתאילנד. הוא סלט מרענן, מעט מתוק, מעט חמוץ, מעט מלוח ומאוד, מאוד טעים.
הוא סלט טבעוני, סלט צמחוני, סלט ללא לקטוז, פשוט סלט בריא. כרוב לבן הוא מקור נפלא לסידן וסלט כרוב לבן הוא מקור מצוין לכך.
מומלץ לצנן את הסלט במקרר לפני ההגשה, אבל הוא יהיה טעים מאוד גם ככה.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 7 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס חומץ בן יין אדוםאו חומץ רגיל אם אין
-
1/2 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
4 כפות שטוחות סוכר לבן
אופן הכנה
- קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מעבירים את הכרוב לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
אופן הכנה
- קולים את השומשום: מפזרים את השומשום על מחבת (יבשה, ללא שמן) ומחממים על להבה קטנה-בינונית תוך כדי הקפצה עד שהשומשום מתחיל להיות זהוב (הזהרו שלא יישרף, זה קורה תוך שניות מהרגע שמתחיל להזהיב). מעבירים מיד מהמחבת החמה לצלחת קרה ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערית (או בצנצנת סגורה) את השמן, החומץ, הסויה והסוכר.
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- מעבירים את הכרוב לקערת הגשה, מוסיפים את השומשום הקלוי, שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
אם בטעות שמתי תחליף סוכר סוויטנגו בטעם וניל זה נורא? לזרוק ולהכין חדש ?
לא ניסינו, תטעמי, אם טעים אז מעולה ואם לא אז אולי לתבל בשאר התבלינים עוד מכל דבר ולנסות להציל את המנה
ממתי יש במאכל אסייתי, מזרח אסייתי, שמן זית וחומץ יין אדום? זה בסדר לתת מתכון למשהו, אבל לא כל דבר שיש בו סויה, עושה אותו לאסייתי.
היי סהר, המתכון הוא אינטרפטציה ישראלית למתכון מזרח אסייתי
כשאני רוצה להרשים בסלט מיוחד מכינה את הסלט הזה ומוסיפה אגוזים קצוצים גס משדרג וטעים ברמות תמיד מקבלים מחמאות
כיף לקרוא, מרים!
קטגוריות
- אוכל סיני
- אוכל תאילנדי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מארחים
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- סלטים
- סלטים לראש השנה
- סלטים קרים