קציצות בשר עם לוביה ותרד ברוטב לימוני
תבשיל מדהים וקל להכנה של קציצות בשר מתובלות היטב ברוטב שום ודבש לימוני עם שעועית לוביה ועלי תרד שמעניקים לכל העסק טעם משגע
תבשיל מדהים וקל להכנה של קציצות בשר מתובלות היטב ברוטב שום ודבש לימוני עם שעועית לוביה ועלי תרד שמעניקים לכל העסק טעם משגע
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 597.7 קק״ל 4781.8 קק״לפחמימות 28.3 גרם 226.5 גרםסוכר 11.4 גרם 91.3 גרםשומן 33.1 גרם 265.0 גרםנתרן 356.6 מ״ג 2852.5 מ״גחלבון 39.1 גרם 313.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.7 גרםשומן רווי 11.7 גרם 93.9 גרםכולסטרול 190.6 מ״ג 1525.2 מ״גסידן 74.2 מ״ג 593.3 מ״גברזל 8.1 מ״ג 64.8 מ״גאשלגן 623.0 מ״ג 4984.2 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 92.0 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 40 דק׳כולל 6 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות598
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 597.7 קק״ל 4781.8 קק״לפחמימות 28.3 גרם 226.5 גרםסוכר 11.4 גרם 91.3 גרםשומן 33.1 גרם 265.0 גרםנתרן 356.6 מ״ג 2852.5 מ״גחלבון 39.1 גרם 313.0 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 38.7 גרםשומן רווי 11.7 גרם 93.9 גרםכולסטרול 190.6 מ״ג 1525.2 מ״גסידן 74.2 מ״ג 593.3 מ״גברזל 8.1 מ״ג 64.8 מ״גאשלגן 623.0 מ״ג 4984.2 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 92.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 598 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון5% שומן
-
2 ביצים L
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 שן שוםכתושה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
-
1/2 כפית מלח דק
תבשיל
-
1 בצל גדולקצוץ
-
300 גרם שעועית לבנה יבשהלוביה, להשרות לילה לפני הבישול
-
1 שקית עלי תרד
-
סחוט מ-2 לימונים
-
1 לימוןחתוך לפרוסות דקות
-
4 כפות שמן זיתמשובח
-
2כוסות או 400 מ"ל יין לבן יבש
-
4 שיני שום
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 קורט טימין טריאו זעתר טרי
-
4 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים לקציצות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
- מכינים את התבשיל: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד הזהבה.
- מוסיפים את התימין לטיגון קצר, רק כדי “לפתוח” אותו.
- מוסיפים את עלי התרד והשום.
- מוסיפים את הכמון ואת הלוביה היבשה ומקפיצים אותה יחד עם השום ועלי התרד.
- מוסיפים לסיר את רוטב השום ודבש ואת היין הלבן ומערבבים.
- מוסיפים מיץ משני לימונים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומסדרים אותן יפה על הלוביה.
- מסדרים מעל את פרוסות הלימון.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה הקציצות, מבשלים שעה על אש קטנה. מתקנים תיבול.
- מכניסים את הסיר לתנור בחום 160 מעלות למשך 3 שעות.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים לקציצות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
- מכינים את התבשיל: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד הזהבה.
- מוסיפים את התימין לטיגון קצר, רק כדי “לפתוח” אותו.
- מוסיפים את עלי התרד והשום.
- מוסיפים את הכמון ואת הלוביה היבשה ומקפיצים אותה יחד עם השום ועלי התרד.
- מוסיפים לסיר את רוטב השום ודבש ואת היין הלבן ומערבבים.
- מוסיפים מיץ משני לימונים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומסדרים אותן יפה על הלוביה.
- מסדרים מעל את פרוסות הלימון.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה הקציצות, מבשלים שעה על אש קטנה. מתקנים תיבול.
- מכניסים את הסיר לתנור בחום 160 מעלות למשך 3 שעות.
- מגישים עם אורז לבן.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אכין לפסח.. פירורי קמח מצה במקום פירורי לחם
3 שעות בתנור_ האם לכסות את הסיר?
היי ענת, יש לכסות את הסיר במהלך הבישול. בהצלחה ובתיאבון!