רקע למתחם סוגת
קאבר דסקטופ סוגת

קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש של קובי אדרי

קובי אדרי מכין לנו קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש. עוד מתכון מטורף וחגיגי שיהפוך לכם את שולחן החג והשבת ל"וואו" אחד גדול
קובי אדרי מכין לנו קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש. עוד מתכון מטורף וחגיגי שיהפוך לכם את שולחן החג והשבת ל"וואו" אחד גדול
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 16 שעות
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 642.8 קק״ל 3214.1 קק״ל
    פחמימות 53.1 גרם 265.6 גרם
    שומן 39.4 גרם 197.2 גרם
    נתרן 3198.0 מ״ג 15990.2 מ״ג
    חלבון 22.5 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 24.5 גרם 122.3 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 408.4 מ״ג 2042.2 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 26.9 מ״ג
    אשלגן 2285.5 מ״ג 11427.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 16 שעות
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 642.8 קק״ל 3214.1 קק״ל
    פחמימות 53.1 גרם 265.6 גרם
    שומן 39.4 גרם 197.2 גרם
    נתרן 3198.0 מ״ג 15990.2 מ״ג
    חלבון 22.5 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 24.5 גרם 122.3 גרם
    שומן רווי 4.9 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 408.4 מ״ג 2042.2 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 26.9 מ״ג
    אשלגן 2285.5 מ״ג 11427.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון הקציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך 12 שעות (מומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא בשקיות זיפר חלק מהחומוס לפעם הבאה).
  2. שוטפים את החומוס ומסננים מהמים.
  3. בסיר עמוק שמים את החומוס עם מים עד לכיסוי וכפית סודה לשתייה. מבשלים כשעה וחצי , בין לבין מוציאים קצף שהצטבר. אם יש לכם סיר לחץ מבשלים 35 דקות.
  4. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות (אפשר גם לרצועות ו/או פרוסות) וקוצצים את עשבי התיבול. פורסים את הכרישה ואת הבצל הירוק לטבעות דקות.
  5. מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל (קוביות קטנות/רצועות/פרוסות), השום, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והסלרי.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. חשוב לא לערבב ולדחוס מידי (ממש רק לאחד בתנועות אוריריות).
  7. יוצרים כדורים (יחסית גדולים) ומגלגלים לקציצות.
  8. במחבת עם חצי כוס שמן זית מטגנים את הקציצות כמה דקות עד להזהבה קלה. מוציאים לרשת סינון או לצלחת עם נייר סופג.
  9. מכינים את הרוטב: פורסים את הכרישה, חותכים את ראש הסלרי וקוצצים את השום והבצל הירוק.
  10. בסיר סוטאז’ רחב שמים את כל השמן שטיגנו בו את הקציצות (הוא מלא בטעם של טלה שאנחנו רוצים בסיר). מטגנים את הכרישה, השום, הסלרי וגבעולי הבצל הירוק. מכסים לכמה דקות כדי שיתקרמלו.
  11. ברגע שהכל מטוגן מוסיפים את הפלפל הסודני והאריסה ופותחים אותה בשמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  12. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומערבבים עד שהחומוס מתכסה בצבע אדום יפיפה.
  13. מוסיפים ליטר מים רותחים וברגע שמעט רותח מסדרים את הקציצות ולידן מסדרים את הלימונים הכבושים.
  14. מכסים ומבשלים כשעתיים על להבה קטנה עד שהרוטב הופך סמיך ועשיר.
קציצות טלה עם אריסה, לימון כבוש וחומוס1
קציצות טלה עם אריסה, לימון כבוש וחומוס. צילום: דימיטרי פומזן, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • ניתן להוסיף חבילת עלי מנגולד ליד הקציצות בזמן הוספת הלימונים הכבושים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות