עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר אחד
תבשיל שכבות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות משגע. מתכון קל להכנה לארוחה משפחתית משביעה וטעימה שמכינים בסיר אחד
תבשיל שכבות של עוף צלוי עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות משגע. מתכון קל להכנה לארוחה משפחתית משביעה וטעימה שמכינים בסיר אחד
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 868.5 קק״ל 5211.1 קק״לפחמימות 411.2 גרם 2467.2 גרםשומן 329.1 גרם 1974.8 גרםנתרן 395.8 מ״ג 2375.0 מ״גחלבון 327.4 גרם 1964.4 גרםסיבים תזונתיים 319.7 גרם 1918.2 גרםשומן רווי 317.6 גרם 1905.8 גרםכולסטרול 315.5 מ״ג 1893.0 מ״גסידן 399.6 מ״ג 2397.9 מ״גברזל 319.0 מ״ג 1913.9 מ״גאשלגן 1149.9 מ״ג 6899.4 מ״גאבץ 316.1 מ״ג 1896.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות869
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 868.5 קק״ל 5211.1 קק״לפחמימות 411.2 גרם 2467.2 גרםשומן 329.1 גרם 1974.8 גרםנתרן 395.8 מ״ג 2375.0 מ״גחלבון 327.4 גרם 1964.4 גרםסיבים תזונתיים 319.7 גרם 1918.2 גרםשומן רווי 317.6 גרם 1905.8 גרםכולסטרול 315.5 מ״ג 1893.0 מ״גסידן 399.6 מ״ג 2397.9 מ״גברזל 319.0 מ״ג 1913.9 מ״גאשלגן 1149.9 מ״ג 6899.4 מ״גאבץ 316.1 מ״ג 1896.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 869 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כרעי עוףמחולקות לירכיים ושוקיים
-
7גדולים או תפוח אדמה
-
חתוכים לעיגולים
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
1/3 כוס שמן זית קלאסי
-
1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות*להוסיף ולשנות- עגבניות משומרות שלמות
-
6 כפות רסק עגבניות
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף בהרט
-
1 כפית נענע יבשה
-
1 כף סילאן טבעי
-
2 כוסות אפונה טרייהאו אפונה ירוקה עדינה קפואה
אופן הכנה
- מחממים במחבת 4 כפות שמן זית ומטגנים את העוף היטב, עד שהוא מקבל צבע יפה וזהוב. מוציאים את העוף ושומרים בצד.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות עבות, בעובי 1.5 ס”מ.
- מוסיפים עוד 4 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מוציאים את תפוחי האדמה ושומרים בצד.
- מטגנים גם את פרוסות שורש הפטרוזיליה. מוציאים ושומרים בצד.
- בסיר כבד מטגנים את הבצלים הקצוצים, עד שהם מקבלים גוון מקורמל ויפה.
- לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכורכום, הבהרט והנענע היבשה ומערבבים.
- מכניסים לסיר את העגבניות המשומרות, רסק העגבניות והסילאן ומערבבים.
- מרכיבים את הסיר: מניחים על קרקעית הסיר את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את העוף ושוב שכבה של תפוחי אדמה ושכבה אחרונה של עוף.
- מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי העוף ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- מבשלים את התבשיל על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 40 דקות.
- מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות, ללא מכסה, רק כדי שהעוף ישחים (לא חובה).
אופן הכנה
- מחממים במחבת 4 כפות שמן זית ומטגנים את העוף היטב, עד שהוא מקבל צבע יפה וזהוב. מוציאים את העוף ושומרים בצד.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות עבות, בעובי 1.5 ס”מ.
- מוסיפים עוד 4 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים, עד שהם מזהיבים. מוציאים את תפוחי האדמה ושומרים בצד.
- מטגנים גם את פרוסות שורש הפטרוזיליה. מוציאים ושומרים בצד.
- בסיר כבד מטגנים את הבצלים הקצוצים, עד שהם מקבלים גוון מקורמל ויפה.
- לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכורכום, הבהרט והנענע היבשה ומערבבים.
- מכניסים לסיר את העגבניות המשומרות, רסק העגבניות והסילאן ומערבבים.
- מרכיבים את הסיר: מניחים על קרקעית הסיר את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את העוף ושוב שכבה של תפוחי אדמה ושכבה אחרונה של עוף.
- מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי העוף ומביאים את התבשיל לרתיחה.
- מבשלים את התבשיל על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 40 דקות.
- מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות, ללא מכסה, רק כדי שהעוף ישחים (לא חובה).
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
היי, אפשר להשתמש בבקבוק של רוטב עגבניות במקום?
כן אפשר.
אני נמנעת מתפוחי אדמה האם אפשר להחליף בשורשים אחרים? אם כן באיזה מומלץ?
היי לילך,
ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטות או אפילו בפרוסות של שורש סלרי.
כבר שבת שניה שמכינה את העוף עם התפוחי אדמה הזה שמה על הפלטה וזה יוצא מעדן!!! הילדים ביקשו היום שאכין עוד פעם
היי עדן, תודה ששיתפת אותנו! איזה כייף לקרוא!