מרק ברוקולי וגבינות מוקרם מושלם
אין דבר מפנק יותר ממרק ברוקולי וגבינות קל להכנה, עם מצרכים פשוטים, שמבושל בסיר אחד ומוגש עם קרוטונים. תוך חצי שעה יש לכם את המרק של החיים!
אין דבר מפנק יותר ממרק ברוקולי וגבינות קל להכנה, עם מצרכים פשוטים, שמבושל בסיר אחד ומוגש עם קרוטונים. תוך חצי שעה יש לכם את המרק של החיים!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 735.4 קק״ל 3677.1 קק״לפחמימות 40.2 גרם 200.9 גרםשומן 74.6 גרם 373.0 גרםנתרן 1202.3 מ״ג 6011.6 מ״גחלבון 46.6 גרם 233.2 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 93.4 גרםשומן רווי 49.3 גרם 246.7 גרםכולסטרול 120.8 מ״ג 604.2 מ״גסידן 492.0 מ״ג 2459.8 מ״גברזל 18.4 מ״ג 92.1 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 588.1 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 102.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות735
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 735.4 קק״ל 3677.1 קק״לפחמימות 40.2 גרם 200.9 גרםשומן 74.6 גרם 373.0 גרםנתרן 1202.3 מ״ג 6011.6 מ״גחלבון 46.6 גרם 233.2 גרםסיבים תזונתיים 18.7 גרם 93.4 גרםשומן רווי 49.3 גרם 246.7 גרםכולסטרול 120.8 מ״ג 604.2 מ״גסידן 492.0 מ״ג 2459.8 מ״גברזל 18.4 מ״ג 92.1 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 588.1 מ״גאבץ 20.4 מ״ג 102.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 735 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
80 גרם חמאה
-
1 בצלקצוץ דק
-
חתוך לקוביות קטנות
-
6 כפות קמח לבן
-
2 מיכלים שמנת לבישול יטבתה 15%
-
6 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 ק"ג ברוקוליפרחי ברוקולי חתוכים גס
-
1 כוס גבינה צהובה 28%חתוכה לקוביות
-
3 כוסות גבינת צ’דר כתוםמגוררת
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
הגשה
-
או בגט קלוי
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ושורש הפטרוזיליה ומבשלים עד שהבצלים מתרככים ומתחילים מעט להשחים.
- מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך כ- 2 דקות.
- מוזגים באיטיות את השמנת לבישול ואת המים לתוך הסיר ומערבבים.
- מגרדים את התחתית של הסיר (שם נמצא כל הטעם).
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים עד שהברוקולי רך, במשך 10 דקות בערך.
- מוסיפים את קוביות הגבינה הצהובה ו- 2 כוסות גבינת צ’דר, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהגבינות נמסות לחלוטין.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מגישים את המרק בקעריות עם גבינת צ’דר מגוררת מעל, מעט פטרוזיליה קצוצה, עם קרוטונים או בגט קלוי בצד.
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ושורש הפטרוזיליה ומבשלים עד שהבצלים מתרככים ומתחילים מעט להשחים.
- מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך כ- 2 דקות.
- מוזגים באיטיות את השמנת לבישול ואת המים לתוך הסיר ומערבבים.
- מגרדים את התחתית של הסיר (שם נמצא כל הטעם).
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הברוקולי. מבשלים עד שהברוקולי רך, במשך 10 דקות בערך.
- מוסיפים את קוביות הגבינה הצהובה ו- 2 כוסות גבינת צ’דר, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהגבינות נמסות לחלוטין.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מגישים את המרק בקעריות עם גבינת צ’דר מגוררת מעל, מעט פטרוזיליה קצוצה, עם קרוטונים או בגט קלוי בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן