קרין גורן אופה עוגיות חמאה מושלמות שמתיישבות על כוס קפה
מה יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה חם ועוגייה מתוקה שמתיישבת עליה? עוגיות חמאה מושלמות בציפוי שוקולד מריר שלא תפסיקו לנשנש
מה יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה חם ועוגייה מתוקה שמתיישבת עליה? עוגיות חמאה מושלמות בציפוי שוקולד מריר שלא תפסיקו לנשנש
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.1 קק״ל 4724.3 קק״לפחמימות 18.2 גרם 727.3 גרםשומן 6.2 גרם 247.0 גרםנתרן 6.0 מ״ג 240.1 מ״גחלבון 1.5 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 25.5 גרםשומן רווי 3.4 גרם 134.5 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 791.4 מ״גסידן 7.0 מ״ג 278.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 44.1 מ״ג 1765.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות118
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.1 קק״ל 4724.3 קק״לפחמימות 18.2 גרם 727.3 גרםשומן 6.2 גרם 247.0 גרםנתרן 6.0 מ״ג 240.1 מ״גחלבון 1.5 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 25.5 גרםשומן רווי 3.4 גרם 134.5 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 791.4 מ״גסידן 7.0 מ״ג 278.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 44.1 מ״ג 1765.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 118 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
קישוט (לא חובה)
-
200 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: במעבד מזון מעבדים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים מעט את הבצק בידיים ליצירת כדור בצק.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי של כ-1 ס”מ (הבצק עבה יחסית, כדי שהעוגיות לא יישברו).
- קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים החוצה מלבן בצק מכל עוגייה. החריץ צריך להיות קצת יותר רחב משולי הספל.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד הזהבה. מצננים.
- מקשטים את העוגיות: טובלים כל עוגייה עד מחצית הגובה בשוקולד המומס (לציפוי שוקולד דק יותר- מוסיפים 2 כפות שמן לשוקולד המומס ומערבבים), מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
- מקפיאים את העוגיות כ-10 דקות להתקשות השוקולד ומקלפים את השקף בעדינות.
- ”מושיבים” את העוגייה על שולי הספל.
- שומרים את העוגיות בקופסא סגורה היטב בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: במעבד מזון מעבדים את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים מעט את הבצק בידיים ליצירת כדור בצק.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי של כ-1 ס”מ (הבצק עבה יחסית, כדי שהעוגיות לא יישברו).
- קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים החוצה מלבן בצק מכל עוגייה. החריץ צריך להיות קצת יותר רחב משולי הספל.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד הזהבה. מצננים.
- מקשטים את העוגיות: טובלים כל עוגייה עד מחצית הגובה בשוקולד המומס (לציפוי שוקולד דק יותר- מוסיפים 2 כפות שמן לשוקולד המומס ומערבבים), מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
- מקפיאים את העוגיות כ-10 דקות להתקשות השוקולד ומקלפים את השקף בעדינות.
- ”מושיבים” את העוגייה על שולי הספל.
- שומרים את העוגיות בקופסא סגורה היטב בטמפ’ החדר.
הערות
- במתכון השתמשתי בשקף טרנספר לשוקולד, ליצירת עיטור על גבי השוקולד (לא חובה).
הערות
- במתכון השתמשתי בשקף טרנספר לשוקולד, ליצירת עיטור על גבי השוקולד (לא חובה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר לעבד גם בידיים או שזה לא יצא אותו הדבר כמו במעבד מזון?
כן, אין בעיה
כתוב 120 גרם סוכר וניל או 2 שקיות . על שקית שמצאתי בחנות לא עוברת את
תודה על הערתך החשובה. תיקנו בהתאם.