שומעים את הביס עד לכאן: תפוחי אדמה אקסטרה קריספיים בתנור!
בא לכם תפוחי אדמה שנותנים בהם ביס וכל הבית שומע את הקראנצ'? הטריק הוא החריצים הקטנים בתפוח האדמה שמחדירים את הטעם לתוך תפוח האדמה ומוספים את הקראנצ' המושלם
בא לכם תפוחי אדמה שנותנים בהם ביס וכל הבית שומע את הקראנצ'? הטריק הוא החריצים הקטנים בתפוח האדמה שמחדירים את הטעם לתוך תפוח האדמה ומוספים את הקראנצ' המושלם
- שיר פורטמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.6 קק״ל 878.1 קק״לפחמימות 14.2 גרם 341.9 גרםשומן 16.7 גרם 400.1 גרםנתרן 46.8 מ״ג 1122.5 מ״גחלבון 14.2 גרם 340.3 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 340.0 גרםשומן רווי 14.5 גרם 348.4 גרםכולסטרול 14.2 מ״ג 340.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 340.6 מ״גברזל 14.2 מ״ג 340.4 מ״גאשלגן 14.2 מ״ג 340.6 מ״גאבץ 14.2 מ״ג 340.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות37
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.6 קק״ל 878.1 קק״לפחמימות 14.2 גרם 341.9 גרםשומן 16.7 גרם 400.1 גרםנתרן 46.8 מ״ג 1122.5 מ״גחלבון 14.2 גרם 340.3 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 340.0 גרםשומן רווי 14.5 גרם 348.4 גרםכולסטרול 14.2 מ״ג 340.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 340.6 מ״גברזל 14.2 מ״ג 340.4 מ״גאשלגן 14.2 מ״ג 340.6 מ״גאבץ 14.2 מ״ג 340.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 37 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כפות שמן זית
-
1 קורט רוזמרין
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט מלח גס
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות.
- לוקחים כל פרוסת תפוח אדמה וחורצים לאורכה (אבל לא עד הסוף) משני הצדדים.
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערת מים עם קרח למשך 20 דקות (חשוב כדי שיתקבלו תפוחי אדמה קריספיים מאוד).
- מספיגים את פרוסות תפוחי האדמה על מגבת למשך 10 דקות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, הפלפל הגרוס והרוזמרין.
- בעזרת מברשת מורחים בנדיבות את תערובת השמן והתבלינים על תפוחי האדמה משני הצדדים.
- מפזרים את המלח הגס מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה, עד שתפוחי האדמה משחימים והופכים קריספיים.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות.
- לוקחים כל פרוסת תפוח אדמה וחורצים לאורכה (אבל לא עד הסוף) משני הצדדים.
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערת מים עם קרח למשך 20 דקות (חשוב כדי שיתקבלו תפוחי אדמה קריספיים מאוד).
- מספיגים את פרוסות תפוחי האדמה על מגבת למשך 10 דקות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, הפלפל הגרוס והרוזמרין.
- בעזרת מברשת מורחים בנדיבות את תערובת השמן והתבלינים על תפוחי האדמה משני הצדדים.
- מפזרים את המלח הגס מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה, עד שתפוחי האדמה משחימים והופכים קריספיים.
הערות
- מצוין כתוספת בארוחת צהריים או ערב. יש להוסיף מנת חלבון לבחירה.
הערות
- מצוין כתוספת בארוחת צהריים או ערב. יש להוסיף מנת חלבון לבחירה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם ניתן להכין מס שעות מראש ואז לחמם?
כן, אך המרקם קצת ייפגע
טעים
יצא קראנצי וטעים בטירוף!!!