בולמס – לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי
בולמס הן לחמניות רכות בטירוף מהמטבח הבולגרי, העשויות מבצק שמרים, שבמרכזן מתחבא מילוי משגע של עלי מנגולד, בצל ירוק וגבינות פטה וקשקבל
בולמס הן לחמניות רכות בטירוף מהמטבח הבולגרי, העשויות מבצק שמרים, שבמרכזן מתחבא מילוי משגע של עלי מנגולד, בצל ירוק וגבינות פטה וקשקבל
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 523.4 גרםשומן 11.7 גרם 281.0 גרםנתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 262.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״גסידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 50 דק׳כולל 3 שעות ו-35 דק׳
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 173.6 קק״ל 4167.0 קק״לפחמימות 21.8 גרם 523.4 גרםשומן 11.7 גרם 281.0 גרםנתרן 284.7 מ״ג 6833.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 262.8 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 105.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 161.1 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 1294.0 מ״גסידן 97.6 מ״ג 2341.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 96.2 מ״גאשלגן 59.9 מ״ג 1438.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 103.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-35 דק׳ | קלוריות 174 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
שימון כדורי הבצק
-
1/4 כוס שמן קנולה
מלית
-
1/2 ק"ג עלי מנגולד
-
2 בצל ירוקקצוצים דק
-
1 שן שוםכתושה
-
200 גרם גבינת פטה 5%מגורדת
-
200 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק, פרט לחלב.
- את החלב מוסיפים לאט לאט, בהדרגה, תוך כדי לישה של הבצק.
- לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה וחצי עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- כעת מפעילים שוב את המיקסר עם וו הלישה, ללישה במהירות בינונית למשך 5 דקות, ואז חוזרים על פעולת התפיחה למשך שעה נוספת.
- מכינים את המלית: קוצצים גס את החלק הירוק של עלי המנגולד (משתמשים רק בחלק זה) ומבשלים בסיר מלא במים רותחים וכפית מלח במשך כמה דקות, עד שהעלים מאבדים חיוניות והופכים לרכים.
- מסננים את עלי המנגולד מהמים ושוטפים תחת ברז במים קרים, סוחטים את העלים וקוצצים אותם היטב.
- מערבבים היטב בקערה את עלי המנגולד, הגבינות, הביצה, השום, המלח (בזהירות, הגבינות מלוחות מאוד) והפלפל.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-24 כדורים.
- מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
- פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק, מניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות, סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה.
- מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שלחמניות הבולמס מזהיבות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל חומרי הבצק, פרט לחלב.
- את החלב מוסיפים לאט לאט, בהדרגה, תוך כדי לישה של הבצק.
- לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ואחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
- מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה וחצי עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- כעת מפעילים שוב את המיקסר עם וו הלישה, ללישה במהירות בינונית למשך 5 דקות, ואז חוזרים על פעולת התפיחה למשך שעה נוספת.
- מכינים את המלית: קוצצים גס את החלק הירוק של עלי המנגולד (משתמשים רק בחלק זה) ומבשלים בסיר מלא במים רותחים וכפית מלח במשך כמה דקות, עד שהעלים מאבדים חיוניות והופכים לרכים.
- מסננים את עלי המנגולד מהמים ושוטפים תחת ברז במים קרים, סוחטים את העלים וקוצצים אותם היטב.
- מערבבים היטב בקערה את עלי המנגולד, הגבינות, הביצה, השום, המלח (בזהירות, הגבינות מלוחות מאוד) והפלפל.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-24 כדורים.
- מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים את הידיים ואת משטח העבודה.
- פותחים בעזרת האצבעות את כדור הבצק, מניחים במרכז כף ממלית המנגולד והגבינות, סוגרים את כדור הבצק ומניחים אותו בתבנית כך שהסגירה של הבצק כלפי מטה.
- מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שלחמניות הבולמס מזהיבות.
הערות
- הלחמניות האפויות עוברות הקפאה מצויין!
הערות
- הלחמניות האפויות עוברות הקפאה מצויין!
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
הלמניות יצאו טעימות מאד
יש 🙂
יצא מצוין. אמנם הלחמניות נפתחו, אך עדיין המראה היה יפה והטעם משגע. תודה