בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי שזוללים מיד כשיוצא מהתנור!

רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
43 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 361.6 קק״ל 3977.1 קק״ל
    פחמימות 33.8 גרם 372.0 גרם
    שומן 22.5 גרם 247.7 גרם
    נתרן 300.1 מ״ג 3301.4 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 65.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 113.5 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.7 מ״ג 62.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 24.4 מ״ג 268.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    362
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 361.6 קק״ל 3977.1 קק״ל
    פחמימות 33.8 גרם 372.0 גרם
    שומן 22.5 גרם 247.7 גרם
    נתרן 300.1 מ״ג 3301.4 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 65.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 113.5 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 5.7 מ״ג 62.5 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 24.4 מ״ג 268.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מלי זיידמן
X

43 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. ראשית, ממלאים סיר גדול במים.
  2. שנית, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר יחד עם המלח ומביאים לרתיחה.
  3. כעת מבשלים למשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.

    בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי1
    מכינים מילוי פירה עם בצל מטוגן. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  4. בינתיים מכינים את הבצל המטוגן: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להשחמה יפה.
  5. מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומרסקים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
  6. כשהמילוי קר, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים קצת כדי שיהיה יותר דק. חוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.

    בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי5
    מגלגלים לרולדות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  8. מניחים את המילוי בנדיבות בקצה הקרוב אליכם ומקפלים את הבצק מעליו. משטחים טיפה לרולדה פחוסה ומהדקים את הקצה. חותכים לרולדות אישיות באורך 15 ס”מ.
  9. מעבירים את הרולדות לתבנית. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבורקסים משחימים יפה.
  10. מגישים מיד עם ירקות חתוכים ומלפפונים חמוצים.

    בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי2
    בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי שזוללים מיד כשיוצא מהתנור!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    נילי לויט

    הוספתי לתפוחי האדמה בצל קצוץ דק מטוגן ותרד מרוכך במחבת לכל משולש בנפרד יצא מעולה

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה ממש, נילי

    Avatar
    אורי

    בורקס טעים במיוחד!!! קל וכיף להכנה ומאוד טעים

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

      Avatar
      לאה וקנין

      האם לאחר האפיה אפשר להקפיא?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי לאה. אפשר להקפיא, אבל הבורקסים הכי טעימים וקראנ’יים מייד כשהם מוכנים. אבל ניתן להקפיא, ולהפשיר לילה לפני במקר ואז לחמם בתנור/טוסטראובן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות