בורקס תפוחי אדמה סופר קריספי שזוללים מיד כשיוצא מהתנור!
רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
רק תציצו במגש הבורקסים הזה, ותתחילו לפנטז! בורקס תפוחי אדמה קריספי וטעים שמכינים בקלי קלות ויתחסל לפני שתספיקו להסתובב
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.6 קק״ל 3977.1 קק״לפחמימות 33.8 גרם 372.0 גרםשומן 22.5 גרם 247.7 גרםנתרן 300.1 מ״ג 3301.4 מ״גחלבון 5.9 גרם 65.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 10.3 גרם 113.5 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.7 מ״ג 62.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 24.4 מ״ג 268.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות362
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.6 קק״ל 3977.1 קק״לפחמימות 33.8 גרם 372.0 גרםשומן 22.5 גרם 247.7 גרםנתרן 300.1 מ״ג 3301.4 מ״גחלבון 5.9 גרם 65.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.8 גרםשומן רווי 10.3 גרם 113.5 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.7 מ״ג 62.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 24.4 מ״ג 268.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 362 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עליםמופשר לפי הוראות היצרן
מילוי
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםקלופים
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- ראשית, ממלאים סיר גדול במים.
- שנית, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר יחד עם המלח ומביאים לרתיחה.
- כעת מבשלים למשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- בינתיים מכינים את הבצל המטוגן: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להשחמה יפה.
- מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומרסקים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- כשהמילוי קר, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים קצת כדי שיהיה יותר דק. חוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.
- מניחים את המילוי בנדיבות בקצה הקרוב אליכם ומקפלים את הבצק מעליו. משטחים טיפה לרולדה פחוסה ומהדקים את הקצה. חותכים לרולדות אישיות באורך 15 ס”מ.
- מעבירים את הרולדות לתבנית. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבורקסים משחימים יפה.
- מגישים מיד עם ירקות חתוכים ומלפפונים חמוצים.
אופן הכנה
- ראשית, ממלאים סיר גדול במים.
- שנית, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר יחד עם המלח ומביאים לרתיחה.
- כעת מבשלים למשך כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- בינתיים מכינים את הבצל המטוגן: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד להשחמה יפה.
- מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומרסקים לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מצננים את המילוי.
- כשהמילוי קר, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים קצת כדי שיהיה יותר דק. חוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.
- מניחים את המילוי בנדיבות בקצה הקרוב אליכם ומקפלים את הבצק מעליו. משטחים טיפה לרולדה פחוסה ומהדקים את הקצה. חותכים לרולדות אישיות באורך 15 ס”מ.
- מעבירים את הרולדות לתבנית. מברישים את הרולדות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך כ-25-30 דקות עד שהבורקסים משחימים יפה.
- מגישים מיד עם ירקות חתוכים ומלפפונים חמוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
הוספתי לתפוחי האדמה בצל קצוץ דק מטוגן ותרד מרוכך במחבת לכל משולש בנפרד יצא מעולה
נשמע מעולה ממש, נילי
בורקס טעים במיוחד!!! קל וכיף להכנה ומאוד טעים
תודה רבה!
נראה ממש קל להכנה
האם לאחר האפיה אפשר להקפיא?
הי לאה. אפשר להקפיא, אבל הבורקסים הכי טעימים וקראנ’יים מייד כשהם מוכנים. אבל ניתן להקפיא, ולהפשיר לילה לפני במקר ואז לחמם בתנור/טוסטראובן