לחמניות תלושותי גזר ודבש עם טריק סודי
לחמניות תלושותי רכות בתוספת מחית גזר, שהופכת את הלחמניות לעסיסיות במיוחד ובעלות צבע משגע. לחמניות מושלמות כסנדוויצ'ים לילדים או כהפתעה לפיקניק המשפחתי
לחמניות תלושותי רכות בתוספת מחית גזר, שהופכת את הלחמניות לעסיסיות במיוחד ובעלות צבע משגע. לחמניות מושלמות כסנדוויצ'ים לילדים או כהפתעה לפיקניק המשפחתי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.2 קק״ל 2504.1 קק״לפחמימות 48.4 גרם 435.4 גרםשומן 5.6 גרם 50.6 גרםנתרן 424.3 מ״ג 3818.3 מ״גחלבון 7.5 גרם 67.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 24.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 9.0 גרםכולסטרול 65.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 32.2 מ״ג 290.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 238.8 מ״ג 2149.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות278
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.2 קק״ל 2504.1 קק״לפחמימות 48.4 גרם 435.4 גרםשומן 5.6 גרם 50.6 גרםנתרן 424.3 מ״ג 3818.3 מ״גחלבון 7.5 גרם 67.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 24.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 9.0 גרםכולסטרול 65.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 32.2 מ״ג 290.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 238.8 מ״ג 2149.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 278 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 גזרים גדולים
-
0.50כוס או 120 מ"ל מים פושריםאו חלב פושר
-
2 כפות גדושות דבש
-
1 כף שטוחה שמרים יבשים
-
3 כפות שמן זית עדין
-
1 ביצה L
-
3כוסות או 720 גרם קמח לבןאם צריך מוסיפים עוד קמח
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מקלפים את הגזרים, חותכים לפרוסות בינוניות ומבשלים עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים ומרסקים במעבד מזון או בלנדר למחית אחידה. מצננים ושוקלים 150 גרם מחית.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את הנוזלים (חלב או מים), הדבש והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את שמן הזית, הביצה, רסק הגזר והקמח, מתקינים וו לישה ולשים למשך כ-6-7 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד ורך. אם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים / חלב. הבצק אמור להתקבץ סביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים למשך כ-60-90 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק שתפח אל משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל-9 חתיכות ומכדררים כל חתיכה לכדור.
- מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת במרווחים, מכסים ומתפיחים למשך 20 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך 15-20 דקות, עד שהן משחימות וקפיציות למגע.
- מזלפים על המאפינס דבש ומגישים.
אופן הכנה
- מקלפים את הגזרים, חותכים לפרוסות בינוניות ומבשלים עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים ומרסקים במעבד מזון או בלנדר למחית אחידה. מצננים ושוקלים 150 גרם מחית.
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את הנוזלים (חלב או מים), הדבש והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את שמן הזית, הביצה, רסק הגזר והקמח, מתקינים וו לישה ולשים למשך כ-6-7 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד ורך. אם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים / חלב. הבצק אמור להתקבץ סביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים למשך כ-60-90 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק שתפח אל משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל-9 חתיכות ומכדררים כל חתיכה לכדור.
- מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת במרווחים, מכסים ומתפיחים למשך 20 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך 15-20 דקות, עד שהן משחימות וקפיציות למגע.
- מזלפים על המאפינס דבש ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
מדוע אין אפשרות להדפיס את המתכונים שלכם?
בוודאי שאפשר! יש כאן למעלה מתחת לכותרת את המילה “שתפו” ולידה משבצת עם ציור של מדפסת. לחצי עליה ותוכלי להדפיס את המתכון.
לאחר שקראתי התגובות הכנתי כמות כפולה ובמקום כוס מים שמתי 3/4 כוס ועדיין הצטרכתי להוסיף עוד חצי כוס קמח.כמו כן במתכון ל18 לחמניות רשמתם 150 גרם גזר שזו טעות!!!! אני שמתי 300 גרם. בכל מקרה הלחמניות יצאו נהדרות!!!!!! רק להבא תדאגו למתכון מדוייק בבקשה!!!!!!!!!!