מחמם את הלב והבטן: מרק עדשים עם בורגול וכדורי בשר
אין כמו מרק - בחורף או בקיץ! מרק עדשים מתובל ובריא עם הפתעות קטנות של כדורי בשר, בשילוב של בורגול, שמסמיך את המרק ותורם לתחושת השובע
אין כמו מרק - בחורף או בקיץ! מרק עדשים מתובל ובריא עם הפתעות קטנות של כדורי בשר, בשילוב של בורגול, שמסמיך את המרק ותורם לתחושת השובע
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.9 קק״ל 3364.4 קק״לפחמימות 70.3 גרם 351.3 גרםשומן 18.2 גרם 90.9 גרםנתרן 764.4 מ״ג 3822.0 מ״גחלבון 44.7 גרם 223.5 גרםסיבים תזונתיים 33.6 גרם 167.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 28.7 גרםכולסטרול 131.9 מ״ג 659.4 מ״גסידן 370.3 מ״ג 1851.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 44.1 מ״גאשלגן 2827.0 מ״ג 14134.8 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 37.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות673
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 672.9 קק״ל 3364.4 קק״לפחמימות 70.3 גרם 351.3 גרםשומן 18.2 גרם 90.9 גרםנתרן 764.4 מ״ג 3822.0 מ״גחלבון 44.7 גרם 223.5 גרםסיבים תזונתיים 33.6 גרם 167.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 28.7 גרםכולסטרול 131.9 מ״ג 659.4 מ״גסידן 370.3 מ״ג 1851.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 44.1 מ״גאשלגן 2827.0 מ״ג 14134.8 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 37.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 673 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורי בשר
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 ביצה L
-
2 1/2 כפות פירורי לחם
מרק
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 גבעולי סלריחתוכים דק
-
1 גזר בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
1 כפית כמון טחון
-
6 כוסות מים רותחים
-
1 כוס עדשים ירוקותמושרות למשך 30 דקות ומסוננות
-
1/2 כוס בורגול
-
2 כפות מיץ לימון
הגשה
-
טיפה פטרוזיליהאו כוסברה קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הבשר: מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניילנים ומעבירים להתייצבות במקרר.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות נוספות.
- מכניסים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
- בשלב זה מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהן מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול ומערבבים.
- מכדררים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל רצוי, מוסיפים בעדינות לסיר המרק וממשיכים לבשל את המרק במשך 10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים עשבי תיבול ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הבשר: מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניילנים ומעבירים להתייצבות במקרר.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות נוספות.
- מכניסים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
- בשלב זה מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהן מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול ומערבבים.
- מכדררים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל רצוי, מוסיפים בעדינות לסיר המרק וממשיכים לבשל את המרק במשך 10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים עשבי תיבול ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
אפשר להשתמש בעוף טחון במקום בקר?
כן, אבל כדאי להשתמש בפרגית טחונה או בחזה עוף טחון מעורבב עם בקר כדי, כדי שלא יצא יבש.
אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?
היי ענבל, אפשרי לגמרי. בהצלחה!
המרק עשיר וטעים. הקציצות לא