רקע הנמל מעודכן

מחמם את הלב והבטן: מרק עדשים עם בורגול וכדורי בשר

אין כמו מרק - בחורף או בקיץ! מרק עדשים מתובל ובריא עם הפתעות קטנות של כדורי בשר, בשילוב של בורגול, שמסמיך את המרק ותורם לתחושת השובע
אין כמו מרק - בחורף או בקיץ! מרק עדשים מתובל ובריא עם הפתעות קטנות של כדורי בשר, בשילוב של בורגול, שמסמיך את המרק ותורם לתחושת השובע
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    673
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 672.9 קק״ל 3364.4 קק״ל
    פחמימות 70.3 גרם 351.3 גרם
    שומן 18.2 גרם 90.9 גרם
    נתרן 764.4 מ״ג 3822.0 מ״ג
    חלבון 44.7 גרם 223.5 גרם
    סיבים תזונתיים 33.6 גרם 167.8 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 28.7 גרם
    כולסטרול 131.9 מ״ג 659.4 מ״ג
    סידן 370.3 מ״ג 1851.3 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 44.1 מ״ג
    אשלגן 2827.0 מ״ג 14134.8 מ״ג
    אבץ 7.6 מ״ג 37.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    673
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 672.9 קק״ל 3364.4 קק״ל
    פחמימות 70.3 גרם 351.3 גרם
    שומן 18.2 גרם 90.9 גרם
    נתרן 764.4 מ״ג 3822.0 מ״ג
    חלבון 44.7 גרם 223.5 גרם
    סיבים תזונתיים 33.6 גרם 167.8 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 28.7 גרם
    כולסטרול 131.9 מ״ג 659.4 מ״ג
    סידן 370.3 מ״ג 1851.3 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 44.1 מ״ג
    אשלגן 2827.0 מ״ג 14134.8 מ״ג
    אבץ 7.6 מ״ג 37.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כדורי בשר

מרק

הגשה


 אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הבשר: מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניילנים ומעבירים להתייצבות במקרר.
  2. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות נוספות.

    מרק עדשים, בורגול וכדורי בשר 3
    משרים את העדשים במים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מכניסים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
  4. בשלב זה מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהן מתרככות.
  5. מוסיפים את הבורגול ומערבבים.

    מרק עדשים, בורגול וכדורי בשר 4
    מכינים את כדורי הבשר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  6. מכדררים מתערובת הבשר קציצות עגולות בגודל רצוי, מוסיפים בעדינות לסיר המרק וממשיכים לבשל את המרק במשך 10 דקות.
  7. מכבים את האש, מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. מפזרים עשבי תיבול ומגישים.

    מרק עדשים, בורגול וכדורי בשר 2
    מרק עדשים, בורגול וכדורי בשר משגע. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחמם את הלב והבטן: מרק עדשים עם בורגול וכדורי בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    Hila Kaplan

    אפשר להשתמש בעוף טחון במקום בקר?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אבל כדאי להשתמש בפרגית טחונה או בחזה עוף טחון מעורבב עם בקר כדי, כדי שלא יצא יבש.

    Avatar
    , ענבל אשרוב אשרוב

    אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום ירוקות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ענבל, אפשרי לגמרי. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות