טאג’ין עוף חלומי עם משמשים מיובשים
טאג'ין עוף חגיגי עם ירקות, משמשים והמון תבלינים וניחוחות משכרים. מגישים את המנה המפוארת על אורז לבן בדיוק כמו בארמון במרקש!
טאג'ין עוף חגיגי עם ירקות, משמשים והמון תבלינים וניחוחות משכרים. מגישים את המנה המפוארת על אורז לבן בדיוק כמו בארמון במרקש!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.9 קק״ל 2803.6 קק״לפחמימות 63.1 גרם 252.2 גרםשומן 22.0 גרם 87.9 גרםנתרן 1236.2 מ״ג 4944.7 מ״גחלבון 56.8 גרם 227.0 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 137.7 מ״ג 550.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 1955.3 מ״ג 7821.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 25.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות701
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 700.9 קק״ל 2803.6 קק״לפחמימות 63.1 גרם 252.2 גרםשומן 22.0 גרם 87.9 גרםנתרן 1236.2 מ״ג 4944.7 מ״גחלבון 56.8 גרם 227.0 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 137.7 מ״ג 550.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 1955.3 מ״ג 7821.2 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 25.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 701 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניותמחולקות לשוקיים וירכיים, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים גדוליםחתוכים לחצאי טבעות
-
500 גרם דלעתקלופה וחתוכה לקוביות בגודל 4-5 ס"מ
-
20 משמשים מיובשים בינונייםשלמים
-
חופן שקדים קלוייםשלמים
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו פפריקה מעושנת
-
2 מקלות קינמון בינונייםאו ½ כפית אבקת קינמון
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/2 כוס מים
-
1/4 כוס יין אדום יבש
-
1/4 כוס סירופ מייפלאו סילאן
אופן הכנה
- מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה על כיריים ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתר השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך 7-8 דקות עד להשחמה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים - זה עוזר לבצל להשחים ללא תוספת שמן.
- מוסיפים למחבת גם את הדלעת, המשמשים והשקדים ומערבבים.
- מחזירים את חלקי העוף הצלויים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים שוב.
- שופכים למחבת את הנוזלים: את המים, היין והמייפל או הסילאן, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-60 דקות, או עד שהעוף והדלעת רכים לגמרי.
- מורידים את המכסה, מערבבים ומטגנים עוד 15-20 דקות, או עד שהרוטב מתחיל להסמיך והעוף משחים.
- אם מכינים את המנה בטאג’ין: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מתקדמים עד שלב מס’ 4, מעבירים את הכל לכלי טאג’ין, מוסיפים את הנוזלים, מכסים ואופים במשך כ-60 דקות.
- מגישים את העוף על מצע אורז לבן.
אופן הכנה
- מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה על כיריים ומטגנים את חלקי העוף משני הצדדים במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתר השמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במשך 7-8 דקות עד להשחמה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים - זה עוזר לבצל להשחים ללא תוספת שמן.
- מוסיפים למחבת גם את הדלעת, המשמשים והשקדים ומערבבים.
- מחזירים את חלקי העוף הצלויים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים שוב.
- שופכים למחבת את הנוזלים: את המים, היין והמייפל או הסילאן, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-60 דקות, או עד שהעוף והדלעת רכים לגמרי.
- מורידים את המכסה, מערבבים ומטגנים עוד 15-20 דקות, או עד שהרוטב מתחיל להסמיך והעוף משחים.
- אם מכינים את המנה בטאג’ין: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מתקדמים עד שלב מס’ 4, מעבירים את הכל לכלי טאג’ין, מוסיפים את הנוזלים, מכסים ואופים במשך כ-60 דקות.
- מגישים את העוף על מצע אורז לבן.
הערות
- טאג'ין אפשר לקנות בכל חנויות הכלים. אם אין לכם טאג'ין השתמשו בסיר גדול עם מכסה, התבשיל יצא לכם לא פחות טוב.
- איך מקבלים טעם של סבתא מרוקאית? תבשילים אוהבים לשבת כמה שיותר על האש או בתנור. יש לכם זמן? לאחר שעה הנמיכו את חום התנור ל-120 מעלות והשאירו את התבשיל כשעתיים נוספות.
הערות
- טאג'ין אפשר לקנות בכל חנויות הכלים. אם אין לכם טאג'ין השתמשו בסיר גדול עם מכסה, התבשיל יצא לכם לא פחות טוב.
- איך מקבלים טעם של סבתא מרוקאית? תבשילים אוהבים לשבת כמה שיותר על האש או בתנור. יש לכם זמן? לאחר שעה הנמיכו את חום התנור ל-120 מעלות והשאירו את התבשיל כשעתיים נוספות.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן