קיש בטטה קלאסי: כוכב בכל ארוחה!
קיש בטטה קלאסי עם תחתית בצק פריך ומילוי בטטות ברוטב שמנת. מנה שהופכת לכוכבת בכל שולחן כשהבטטה מעניקה נשיקה מתוקה למנה המלוחה
קיש בטטה קלאסי עם תחתית בצק פריך ומילוי בטטות ברוטב שמנת. מנה שהופכת לכוכבת בכל שולחן כשהבטטה מעניקה נשיקה מתוקה למנה המלוחה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3760.7 קק״ל 3760.7 קק״לפחמימות 342.7 גרם 342.7 גרםשומן 234.4 גרם 234.4 גרםנתרן 10184.5 מ״ג 10184.5 מ״גחלבון 128.2 גרם 128.2 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 58.8 גרם 58.8 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 1655.4 מ״ג 1655.4 מ״גברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1914.1 מ״ג 1914.1 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 11.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות3761
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3760.7 קק״ל 3760.7 קק״לפחמימות 342.7 גרם 342.7 גרםשומן 234.4 גרם 234.4 גרםנתרן 10184.5 מ״ג 10184.5 מ״גחלבון 128.2 גרם 128.2 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 58.8 גרם 58.8 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 1655.4 מ״ג 1655.4 מ״גברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1914.1 מ״ג 1914.1 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 11.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 3761 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית
-
4 בטטות בינוניות
-
250 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מרירה
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כפית טימין טרי
-
1 כפית גדושה מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הפפריקה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- על משטח מקומח קלות משטחים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות לפחות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק.
- מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
- מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך 60 דקות לפחות על מנת שיתקרר היטב.
- אופים את הקלתית הקפואה ‘אפיה עיוורת’ במשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.
- מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
- מכינים את מלית הבטטה: אופים את הבטטות שלמות במשך כ-5 דקות במיקרוגל עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
- חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
- מערבבים את השמנת, הגבינה, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הפפריקה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
- מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- על משטח מקומח קלות משטחים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות לפחות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק.
- מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
- מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך 60 דקות לפחות על מנת שיתקרר היטב.
- אופים את הקלתית הקפואה ‘אפיה עיוורת’ במשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.
- מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
- מכינים את מלית הבטטה: אופים את הבטטות שלמות במשך כ-5 דקות במיקרוגל עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
- חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
- מערבבים את השמנת, הגבינה, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה זה אפיה עיוורת
היי זיוה, באפייה עיוורת אנחנו שמים על הקלתית נייר אפייה ומעליו חומוס/שעועית יבשים שיכסו את כל הקלתית. המטרה היא שהבצק ייאפה מעט ולא יעלה ויתפח במהלך האפייה.
לא ברור מה זה הדברים הסגולים…
מדובר בבטטות סגולות 🙂