געגועים לפריז: גראטן תפוח אדמה מוקרם בתנור
גראטן פריזאי פשוט וטעים: גראטן תפוח אדמה מאפה לוהט מוקרם בשמנת, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם ולהרגיש בחופשה בפריז
גראטן פריזאי פשוט וטעים: גראטן תפוח אדמה מאפה לוהט מוקרם בשמנת, הנחמה המושלמת! אנחנו תמיד שמחים לאכול תפוח אדמה מוקרם ולהרגיש בחופשה בפריז
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.7 קק״ל 1733.7 קק״לפחמימות 52.5 גרם 262.5 גרםשומן 9.7 גרם 48.3 גרםנתרן 346.2 מ״ג 1730.9 מ״גחלבון 10.4 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 5.8 גרם 29.0 גרםכולסטרול 32.0 מ״ג 159.9 מ״גסידן 117.5 מ״ג 587.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 152.3 מ״ג 761.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות347
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.7 קק״ל 1733.7 קק״לפחמימות 52.5 גרם 262.5 גרםשומן 9.7 גרם 48.3 גרםנתרן 346.2 מ״ג 1730.9 מ״גחלבון 10.4 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 5.8 גרם 29.0 גרםכולסטרול 32.0 מ״ג 159.9 מ״גסידן 117.5 מ״ג 587.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 152.3 מ״ג 761.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
איך מקרימים נכון?
אוהבים מוקרם? גם אנחנו! כדי להקרים נכון רטבים ותבשילים יש להקפיד על כמה כללים חשובים:
- ההקרמה תתבצע לקראת סוף הבישול, כי אנחנו לא רוצים שכל הנוזלים בשמנת יתאדו. נמשיך לבשל עם השמנת עד שנגיע לרמת הסמיכות הרצויה.
- כדי להקרים מאפים ותבשלים הנכנסים לתנור, מומלץ לשפוך את השמנת כמו שהיא על התבשיל ולפזר מעל גבינת פרמז’ן או כל גבינה אחרת. הגבינה תשמור על השמנת מלהתאדות וכך השמנת תעשה את עבודתה הכי טוב ותקרים את כל המאפה או התבשיל.
- אפשר להקרים עם שמנות באחוזי שומן משתנים, אבל שמנת 15% שומן בעינינו עושה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 347 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
קורט אגוז מוסקטלא חובה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
0.67 כוס גבינת אמנטלאו קשקבל או כל גבינה שאוהבים, מגוררת
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים.
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב כדי שתחתית הסיר לא תישרף, עד שהנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה במשך כ-2 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- אופים בתנור במשך 45-60 דקות, עד שהגראטן הופך להיות זהוב-חום מלמעלה.
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות בלי לשטוף במים.
- מביאים לרתיחה את החלב עם תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט תוך כדי ערבוב כדי שתחתית הסיר לא תישרף, עד שהנוזל יסמיך מעט.
- מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה במשך כ-2 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגוררת אם רוצים. מערבבים.
- משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומוזגים לתוכה את תפוחי האדמה והנוזלים.
- אופים בתנור במשך 45-60 דקות, עד שהגראטן הופך להיות זהוב-חום מלמעלה.
- מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה המוקרמים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ממש ממש טעים יצא בטעם של עוד