אורז עם אטריות – תוספת שילדים ממש אוהבים

לאורז עם אטריות יש כל מיני שמות: שערייה, אורז נחשים ואורז "עם כלום". קבלו מתכון קל להכנה של אורז עם אטריות מטוגנות, התוספת שכולם אוהבים ב-10 דקות הכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אורז עם אטריות זה אחד הזכרונות הצבאיים הכי חזקים של רבים מאיתנו. אצלנו בבית זו היתה התוספת שכל הילדים אהבו. בצבא צ’ארלי הטבח קרא לאורז עם אטריות “שערייה” מלשון שערות. הסבתא העירקית שלי קראה לאורז עם אטריות “אורז נחשים” ואמא שלי שהתנגדה לרעיון האטריות באורז קראה לזה “אורז עם כלום”, אבל לא פעם תפסנו אותה אוכלת בכף יש מהסיר (כי איך אפשר לא לאהוב אורז כזה).

אורז עם אטריות - התוספת שכל ילד יאהב!
אורז עם אטריות - התוספת שכל ילד יאהב!

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן ומטגנים את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  4. מערבבים, מכסים את הסיר, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דק’ עד שהאורז רך ואין נוזלים.
  5. מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור עוד כ-10 דק’.
  6. מערבבים ומגישים. מומלץ לקשט עם רצועות בצל מטוגן, זה מוסיף מאוד. בתיאבון!
    אורז עם אטריות - הילדים עפים על זה!
    אורז עם אטריות - הילדים עפים על זה!

    מתכון: נעמה פלד - מערכת פודי

    צילום: עדן טל

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 405.8 קק״ל 1623.3 קק״ל
פחמימות 52.9 גרם 211.5 גרם
שומן 15.8 גרם 63.2 גרם
נתרן 1626.0 מ״ג 6504.2 מ״ג
חלבון 6.5 גרם 25.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 13.3 מ״ג 53.3 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
אשלגן 58.0 מ״ג 232.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עטרה מלוא

    צדקתם שזה נאכל מתוך הסיר… 🤣 זה מה שנשאר כדי שאגיש בצלחות. הוספתי גזר מגורד, והחלפתי את הבצל בפטרוזילה מהגינה

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    שרון

    זה ומרק ירקות הפינוק המושלם לחורף

הצג עוד