אורז עם אטריות – תוספת שילדים ממש אוהבים

לאורז עם אטריות יש כל מיני שמות: שערייה, אורז נחשים ואורז "עם כלום". קבלו מתכון קל להכנה של אורז עם אטריות מטוגנות, התוספת שכולם אוהבים ב-10 דקות הכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אורז עם אטריות זה אחד הזכרונות הצבאיים הכי חזקים של רבים מאיתנו. אצלנו בבית זו היתה התוספת שכל הילדים אהבו. בצבא צ’ארלי הטבח קרא לאורז עם אטריות “שערייה” מלשון שערות. הסבתא העירקית שלי קראה לאורז עם אטריות “אורז נחשים” ואמא שלי שהתנגדה לרעיון האטריות באורז קראה לזה “אורז עם כלום”, אבל לא פעם תפסנו אותה אוכלת בכף יש מהסיר (כי איך אפשר לא לאהוב אורז כזה).

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את האטריות עד שמחציתן זהובות ומחציתן ממש שחומות.

    אטריות נכנסות לסיר עם שמן
    מטגנים את האטריות

  2. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.

    אורז בסמטי נכנס לסיר
    מוסיפים את האורז

  3. מוסיפים את המים החמים ואת המלח, הפלפל, אבקת המרק, הכורכום והבהרט. מערבבים ומביאים לרתיחה.
    מים נמזגים לסיר
    מוסיפים מים רותחים

    אבקת מרק בטעם עוף קנור נכנסת לסיר
    מתבלים את האורז והאטריות

  4. מערבבים, מכסים את הסיר, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דק’ עד שהאורז רך ואין נוזלים.
  5. מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור עוד כ-10 דק’.
  6. מערבבים ומגישים. מומלץ לקשט עם רצועות בצל מטוגן, זה מוסיף מאוד. בתיאבון!
    אורז עם אטריות שילדים אוהבים
    אורז עם אטריות שילדים אוהבים
    אורז עם אטריות ואבקת מרק בטעם עוף קנור
    בתיאבון! צילום: נמרוד סונדרס

    מתכון: נעמה פלד - מערכת פודי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 392.2 קק״ל 1568.9 קק״ל
פחמימות 50.1 גרם 200.5 גרם
שומן 15.7 גרם 62.7 גרם
נתרן 401.8 מ״ג 1607.4 מ״ג
חלבון 6.2 גרם 24.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 9.8 מ״ג 39.2 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
אשלגן 59.3 מ״ג 237.1 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עטרה מלוא

    צדקתם שזה נאכל מתוך הסיר… 🤣 זה מה שנשאר כדי שאגיש בצלחות. הוספתי גזר מגורד, והחלפתי את הבצל בפטרוזילה מהגינה

תגובות (27)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אם רוצים ניתן להוסיף צימוקים בשלב טיגון הבצל.

    Avatar
    שרון

    זה ומרק ירקות הפינוק המושלם לחורף

הצג עוד