איך מכינים אורז?

המדריך המלא צעד אחד צעד איך להכין את המאכל הפשוט והבסיסי - האורז. הנה הדרך לאורז מושלם "אחד אחד" שקל להכין בשגרת היומיום וכולם אוהבים לאכול
המדריך המלא צעד אחד צעד איך להכין את המאכל הפשוט והבסיסי - האורז. הנה הדרך לאורז מושלם "אחד אחד" שקל להכין בשגרת היומיום וכולם אוהבים לאכול
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.6 קק״ל 322.8 קק״ל
    פחמימות 13.7 גרם 41.1 גרם
    שומן 3.5 גרם 10.4 גרם
    נתרן 1035.1 מ״ג 3105.3 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 4.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 2.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 17.3 מ״ג 52.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    108
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 107.6 קק״ל 322.8 קק״ל
    פחמימות 13.7 גרם 41.1 גרם
    שומן 3.5 גרם 10.4 גרם
    נתרן 1035.1 מ״ג 3105.3 מ״ג
    חלבון 1.4 גרם 4.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 2.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 17.3 מ״ג 52.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז


אופן הכנה

  1. מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב עד שהמים שיוצאים מן המסננת שקופים לגמרי.
  2. מניחים את המסננת בצד לחצי שעה עד שהאורז יבש לגמרי. מומלץ לשים את האורז בשמש, הוא יתייבש במהירות.
  3. בוחרים סיר עם מכסה שנסגר ביעילות. מחממים את השמן בסיר על גבי להבה בינונית.
  4. מוסיפים את האורז לסיר יחד עם המלח ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן וחלקם מלבינים (בערך חצי מהם). אם רוצים אורז צהוב מוסיפים עכשיו את הכורכום ומערבבים.
  5. מעבירים את סיר האורז ללהבה קטנה ומוסיפים מים רותחים. מערבבים ומכסים את הסיר באופן הרמטי.
  6. מנמיכים את האש עד למינימום ומבשלים במכסה סגור במשך 25 דקות. אין לפתוח את הסיר במשך כל זמן הבישול! אחרי 25 דקות מכבים את האש.
  7. עוטפים את המכסה במגבת מטבח דקה ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות. המגבת תספוג את האדים.
  8. פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעדינות בעזרת מזלג.כתיבת מתכון - נעמה פלד
עוד מתכונים שאתם פשוט חייבים להכין:
איך מכינים אורז?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    זהבה חכמון

    סוף סוף אלמד להכין אורז, בעלי טוען שבגלל שאינני טועמת אורז בכלל , אני לא מצליחה לקלוע בול למרות שאני בשלנית טובה

      Avatar
      Foody Foody

      ברור שאת יכולה! בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות