איך מכינים אמפנדס ארגנטינאיים אמיתיים
- דניאל רגבי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.2 קק״ל 12403.7 קק״לפחמימות 317.8 גרם 6355.6 גרםשומן 305.8 גרם 6115.8 גרםנתרן 959.5 מ״ג 19189.2 מ״גחלבון 307.8 גרם 6156.1 גרםסיבים תזונתיים 293.2 גרם 5864.4 גרםשומן רווי 293.1 גרם 5862.1 גרםכולסטרול 330.5 מ״ג 6609.9 מ״גסידן 336.0 מ״ג 6720.8 מ״גברזל 294.1 מ״ג 5881.6 מ״גאשלגן 777.6 מ״ג 15551.9 מ״גאבץ 290.9 מ״ג 5817.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעה ו-40 דק׳כולל 6 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.2 קק״ל 12403.7 קק״לפחמימות 317.8 גרם 6355.6 גרםשומן 305.8 גרם 6115.8 גרםנתרן 959.5 מ״ג 19189.2 מ״גחלבון 307.8 גרם 6156.1 גרםסיבים תזונתיים 293.2 גרם 5864.4 גרםשומן רווי 293.1 גרם 5862.1 גרםכולסטרול 330.5 מ״ג 6609.9 מ״גסידן 336.0 מ״ג 6720.8 מ״גברזל 294.1 מ״ג 5881.6 מ״גאשלגן 777.6 מ״ג 15551.9 מ״גאבץ 290.9 מ״ג 5817.3 מ״גסגור
לדוכן של לוקאס, “ארחנטו” בשוק מחנה יהודה נקלעתי בטעות לפני כמה שנים… מאז, בכל פעם שאני בירושלים אני מתעקש לעשות עצירה בשוק, כדי לטעום שוב את הפלא הזה. בכל בוקר לוקאס מעשן במסעדה שלו אמפנדס פריכים ונימוחים מלאים בבשר אסאדו עסיסי ומתובל ומגיש אותם לצד מטבלים מדהימים ובירה קרה. אז כשעבדתי על העונה השנייה, ידעתי שאני חייב לעשות אצלו פרק וללמוד איך מכינים אמפנדס ארגנטינאיים אמיתיים. מכיוון שאין בכל מטבח מעשנה עשיתי שינויים במתכון המקורי כדי להתאים אותו למטבח הביתי שלכם. בתיאבון!
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה ו-40 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 1/2 ק"ג אסאדועם העצם, בטמפ' החדר
-
5 פלפלים אדומים בינוניים
-
5 בצלים גדולים
-
1 שוםראש שום
-
25 זיתים ירוקיםמגולענים
-
2 כפות פפריקה מעושנת
-
1 כוס אורגנו יבש
-
1 כוס פטרוזיליה
-
3 כפות כמון טחון
-
6 ביצים קשות Lחתוכות לרבעים, מתובלות במלח ופלפל
אופן הכנה
1. הכנת המילוי: צולים את הירקות על מחבת פסים עד להשחמה ומשלימים ריכוך בתנור.
2. קורצים את השומן ומעסים את הבשר במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומעט שמן זית. לשים היטב לתוך הבשר.
3. צולים את הנתח בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה מלאה של הנתח.
4. מורידים את חום התנור ל-150-140 מעלות, מכסים בנייר אלומיניום וצולים עוד כ-3 שעות. מפרקים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו לקוביות.
5. עם מעט שמן פותחים את התבלינים הנותרים ומוסיפים אליהם את הירקות והבשר.
6. מבשלים את התערובת לפתיחת התבלינים והטעמים במשך 5 דקות. מתבלים לפי צורך.
7. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לתערובת המילוי.
8. מקררים את המילוי. כשהמילוי קר לגמרי לוקחים מהתערובת כף וממלאים את הבצק. כל אמפנדה מקבל זית אחד ורבע ביצה קשה.
9. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הכיסון.
10. הכנת הבצק: בסיר מבשלים שומן בקר טחון עד שנמס ומסננים את החתיכות שנותרו. שוקלים 90 גרם שומן נוזלי.
11. במיקסר מערבלים קמח ומלח תוך כדי זילוף המים.
12. כשנוצרים גושי בצק מוסיפים את השומן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
13. מאפשרים לבצק לנוח במשך 5 דקות. בינתיים מקמחים משטח עבודה רחב.
14. מרדדים את הבצק דק וקורצים ממנו עיגולים לפי הגודל הרצוי.
15. ממלאים את האמפנדה וסוגרים את הכיסון.
16. מהדקים ומקפלים את קצוות הבצק כפי שבסרטון.
17. חורכים את האמפנדס במחבת פסים ומעבירים לאפייה קצרה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.
18. אופן הגשה: מגישים את האמפנדס לצד מטבל צ’ימיצ’ורי במגש נירוסטה קטן.
אופן הכנה
1. הכנת המילוי: צולים את הירקות על מחבת פסים עד להשחמה ומשלימים ריכוך בתנור.
2. קורצים את השומן ומעסים את הבשר במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומעט שמן זית. לשים היטב לתוך הבשר.
3. צולים את הנתח בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 20 דקות עד להשחמה מלאה של הנתח.
4. מורידים את חום התנור ל-150-140 מעלות, מכסים בנייר אלומיניום וצולים עוד כ-3 שעות. מפרקים את הבשר מהעצמות וקוצצים אותו לקוביות.
5. עם מעט שמן פותחים את התבלינים הנותרים ומוסיפים אליהם את הירקות והבשר.
6. מבשלים את התערובת לפתיחת התבלינים והטעמים במשך 5 דקות. מתבלים לפי צורך.
7. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לתערובת המילוי.
8. מקררים את המילוי. כשהמילוי קר לגמרי לוקחים מהתערובת כף וממלאים את הבצק. כל אמפנדה מקבל זית אחד ורבע ביצה קשה.
9. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הכיסון.
10. הכנת הבצק: בסיר מבשלים שומן בקר טחון עד שנמס ומסננים את החתיכות שנותרו. שוקלים 90 גרם שומן נוזלי.
11. במיקסר מערבלים קמח ומלח תוך כדי זילוף המים.
12. כשנוצרים גושי בצק מוסיפים את השומן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
13. מאפשרים לבצק לנוח במשך 5 דקות. בינתיים מקמחים משטח עבודה רחב.
14. מרדדים את הבצק דק וקורצים ממנו עיגולים לפי הגודל הרצוי.
15. ממלאים את האמפנדה וסוגרים את הכיסון.
16. מהדקים ומקפלים את קצוות הבצק כפי שבסרטון.
17. חורכים את האמפנדס במחבת פסים ומעבירים לאפייה קצרה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.
18. אופן הגשה: מגישים את האמפנדס לצד מטבל צ’ימיצ’ורי במגש נירוסטה קטן.