רקע הנמל
הנמל

רון יוחננוב מפתיע: אין אין חגיגה בלי עוגת עלי גפן!

במקום לעבוד קשה ולגלגל עלי גפן אחד אחד, קבלו עוגת עלי גפן יפהפייה, ולא פחות טעימה. הטעם החמצמץ של עלי הגפן בשילוב מושלם עם מילוי של בשר, צנוברים וחמוציות. יאמי!
במקום לעבוד קשה ולגלגל עלי גפן אחד אחד, קבלו עוגת עלי גפן יפהפייה, ולא פחות טעימה. הטעם החמצמץ של עלי הגפן בשילוב מושלם עם מילוי של בשר, צנוברים וחמוציות. יאמי!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3096
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״ל
    פחמימות 250.3 גרם 250.3 גרם
    שומן 365.0 גרם 365.0 גרם
    נתרן 478.6 מ״ג 478.6 מ״ג
    חלבון 266.6 גרם 266.6 גרם
    סיבים תזונתיים 131.9 גרם 131.9 גרם
    שומן רווי 166.4 גרם 166.4 גרם
    כולסטרול 579.7 מ״ג 579.7 מ״ג
    סידן 386.5 מ״ג 386.5 מ״ג
    ברזל 146.0 מ״ג 146.0 מ״ג
    אשלגן 3378.1 מ״ג 3378.1 מ״ג
    אבץ 163.7 מ״ג 163.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    3096
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3096.3 קק״ל 3096.3 קק״ל
    פחמימות 250.3 גרם 250.3 גרם
    שומן 365.0 גרם 365.0 גרם
    נתרן 478.6 מ״ג 478.6 מ״ג
    חלבון 266.6 גרם 266.6 גרם
    סיבים תזונתיים 131.9 גרם 131.9 גרם
    שומן רווי 166.4 גרם 166.4 גרם
    כולסטרול 579.7 מ״ג 579.7 מ״ג
    סידן 386.5 מ״ג 386.5 מ״ג
    ברזל 146.0 מ״ג 146.0 מ״ג
    אשלגן 3378.1 מ״ג 3378.1 מ״ג
    אבץ 163.7 מ״ג 163.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב

עיטור


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל, הצ’ילי, התימין והצנוברים ומבשלים עד שהבצל מזהיב מעט.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהצבע שלו מתחלף.
  3. מעבירים את הבשר המבושל לקערה, מוסיפים את הבורגול והחמוציות - אין צורך בבישול מוקדם.
  4. מרפדים סיר או תבנית עגולה בנייר אפייה.
  5. מפזרים את העגבניות בתחתית הסיר ומעליהן מרפדים ב-2 שכבות של עלי גפן, כאשר הצד החלק כלפי תחתית הסיר והצד המחוספס כלפי מעלה.
  6. משאירים קצוות של עלי גפן מסביב כדי לסגור באמצעותן את העוגה בהמשך.
  7. מניחים את תערובת הבשר מעל עלי הגפן ומהדקים.
  8. שופכים מעל כוס מים, מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן וסוגרים מסביב עם קצוות עלי הגפן.

    עוגת עלי גפן2
    מכסים מעל בעלי הגפן

  9. שופכים מעל את שארית הנוזלים, עד לגובה של 2 ס”מ מעל לעוגה.
  10. מכסים בנייר אפייה ומעליו כיסוי נוסף של נייר אלומיניום.
  11. מניחים צלחת כבדה (כמשקולת) על עוגת עלי הגפן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 60 דקות.
  12. הגשה: הופכים את המאפה על צלחת יפה בזהירות ומשחררים מהתבנית.
  13. מפזרים גרגרי רימון וצנוברים מעל ומגישים חם.

    עוגת עלי גפן 1
    עוגת עלי גפן מהממת! צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רון יוחננוב מפתיע: אין אין חגיגה בלי עוגת עלי גפן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    רעבה מאוד

    לאן נעלמו העשבי תיבול? ולמה הם צריכים להיות יבשים, האם ניתן להשתמש בטרי?

      Avatar
      Foody Foody

      עשבי התיבול מופיעים במצרכים, וכפי שכתוב אפשר להשתמש בעשבי תיבול יבשים או לחילופין טריים: פטרוזיליה / כוסברה / נענע. בהצלחה!

    Avatar
    Gali Cohen

    שתי שאלות: העגבניות שמוזכרות מניחים מעל השכיבה התחתונה של עלי הגפן? 2. האם אפשר לוותר על הבשר שהמנה תהיה כתוספת?

      Avatar
      Foody Foody

      היי גלי, העגבניות משמשות כתחתית לעלי הגפן, כדי שהם לא יבואו במגע עם הסיר ויישרפו. לכן, מניחים את פרוסות העגבניות על תחתית הסיר ואח”כ מסדרים את עלי הגפן מעליהן. אפשר לוותר על הבשר במילוי, אין בעיה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות