ארץ זבת טחינה וסילאן: עוגה בחושה עם טחינה וסילאן
עוגה בחושה, עשירה ונימוחה בעשר דקות עבודה ומינימום כלים! עוגת טחינה וסילאן, עם שכבת שומשום קראנצ'ית מלמעלה, שתעשה לכם בוקר מתוק במיוחד
עוגה בחושה, עשירה ונימוחה בעשר דקות עבודה ומינימום כלים! עוגת טחינה וסילאן, עם שכבת שומשום קראנצ'ית מלמעלה, שתעשה לכם בוקר מתוק במיוחד
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.1 קק״ל 5057.5 קק״לפחמימות 34.9 גרם 558.3 גרםשומן 18.0 גרם 287.8 גרםנתרן 92.6 מ״ג 1481.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 78.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.4 גרםשומן רווי 8.0 גרם 127.7 גרםכולסטרול 68.8 מ״ג 1101.2 מ״גסידן 31.7 מ״ג 506.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 114.4 מ״ג 1831.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.1 קק״ל 5057.5 קק״לפחמימות 34.9 גרם 558.3 גרםשומן 18.0 גרם 287.8 גרםנתרן 92.6 מ״ג 1481.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 78.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.4 גרםשומן רווי 8.0 גרם 127.7 גרםכולסטרול 68.8 מ״ג 1101.2 מ״גסידן 31.7 מ״ג 506.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 114.4 מ״ג 1831.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 316 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
100 גרם חמאהרכה
-
300 גרם סוכר לבןכוס אחת
-
100 גרם טחינה גולמיתחצי כוס
-
100 גרם סילאןשליש כוס
-
3 ביצים L
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, מיכל אחד קטן
-
210 גרם קמח לבןכוס וחצי
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
קישוט
-
2 חופנים שומשום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את החמאה, הסוכר, הטחינה, הסילאן, הביצים והשמנת וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את העוגה לתבנית, מפזרים מעל כמות נדיבה של השומשום ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את החמאה, הסוכר, הטחינה, הסילאן, הביצים והשמנת וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את העוגה לתבנית, מפזרים מעל כמות נדיבה של השומשום ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
נהדר! איזה כיף!