באן במילוי אבוקדו, סלמון מעושן ומלפפון – חגיגה ירוקה!
מתכון מושלם ללחמניות הכי עדינות בעולם עם הירק הכי טעים שיש! באן במילוי אבוקדו, סלמון מעושן ומלפפון - ביס של אושר לכל המשפחה
מתכון מושלם ללחמניות הכי עדינות בעולם עם הירק הכי טעים שיש! באן במילוי אבוקדו, סלמון מעושן ומלפפון - ביס של אושר לכל המשפחה
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.7 קק״ל 2324.9 קק״לפחמימות 33.3 גרם 399.6 גרםשומן 3.6 גרם 43.5 גרםנתרן 330.9 מ״ג 3970.5 מ״גחלבון 6.1 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 3.2 גרםכולסטרול 1.9 מ״ג 23.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 157.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 69.0 מ״ג 828.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.7 קק״ל 2324.9 קק״לפחמימות 33.3 גרם 399.6 גרםשומן 3.6 גרם 43.5 גרםנתרן 330.9 מ״ג 3970.5 מ״גחלבון 6.1 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 16.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 3.2 גרםכולסטרול 1.9 מ״ג 23.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 157.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 69.0 מ״ג 828.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״גסגור
עכשיו, בחורף, אפשר להשיג אבוקדו מזן “האס”. הוא מלא בשומנים טובים ובדרך כלל גדול ועל כן מכיל יותר פרי. תזהו אותו על פי קליפתו העבה והמחוספסת. הדרך לדעת אם אבוקדו “האס” הוא בשל היא על פי צבע הקליפה שלו. כשהקליפה כהה מאוד, כמעט שחורה, סימן שהוא בשל, טעים ומוכן לאכילה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 194 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
באן
-
500 גרם קמח לבן
-
8 גרם שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1כפית או 5 גרם אבקת אפייה
-
3 כפות שמן קנולה
-
240 מ"ל מים
מילוי
-
2 אבוקדו של גליל בינונייםמסוג האס
-
100 גרם סלמון מעושן
-
1 מלפפון ירוק בינוניפרוס
-
טיפה רוטב סויהלפי הטעם
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ואת השמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, אבקת האפייה, השמן וכוס מים ולשים לבצק אחיד.
- אם הבצק יבש מדי מוסיפים את יתרת המים ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
- מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כשעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים במשקל 75 גרם כל אחד.
- מכדררים בידיים לצורת כדור.
- גוזרים את נייר האפייה לקוביות בגודל 10*10 ס”מ ומניחים את הכדורים על גבי ניירות האפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.
- מרתיחים במים בסיר ומניחים מעליו סיר אידוי.
- מסדרים את הלחמניות ברווחים גדולים בתוך סיר האידוי העליון ומאדים במשך 20 דקות.
- מוציאים את הלחמניות כשהן מוכנות ומקררים מעט.
- ממלאים כל באן בסלמון מעושן עם מעט רוטב סויה, פרוסות אבוקדו מומלחות קלות ומלפפון.
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ואת השמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, אבקת האפייה, השמן וכוס מים ולשים לבצק אחיד.
- אם הבצק יבש מדי מוסיפים את יתרת המים ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
- מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כשעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים במשקל 75 גרם כל אחד.
- מכדררים בידיים לצורת כדור.
- גוזרים את נייר האפייה לקוביות בגודל 10*10 ס”מ ומניחים את הכדורים על גבי ניירות האפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.
- מרתיחים במים בסיר ומניחים מעליו סיר אידוי.
- מסדרים את הלחמניות ברווחים גדולים בתוך סיר האידוי העליון ומאדים במשך 20 דקות.
- מוציאים את הלחמניות כשהן מוכנות ומקררים מעט.
- ממלאים כל באן בסלמון מעושן עם מעט רוטב סויה, פרוסות אבוקדו מומלחות קלות ומלפפון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך עושים את הלחמניות באן ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, אך יש לשים לב אם רשום באריזות של השמרים ואבקת האפייה אם הם ללא גלוטן.