חמים, טעים וכשר לפסח: בורקס דפי אורז עם בשר

דפי האורז, שהגיעו מהמטבח האסיאתי והתאזרחו בישראל, מוסיפים שלל אפשרויות לחג הפסח. כאן הם מחליפים את בצק הפילו, ואנחנו מבטיחים שהוא לא יחסר לכם. מדובר במאפה זהוב, ממולא בשר טעים, סופר קריספי ושחום בקצוות, שנחטף כמו גרעינים!
דפי האורז, שהגיעו מהמטבח האסיאתי והתאזרחו בישראל, מוסיפים שלל אפשרויות לחג הפסח. כאן הם מחליפים את בצק הפילו, ואנחנו מבטיחים שהוא לא יחסר לכם. מדובר במאפה זהוב, ממולא בשר טעים, סופר קריספי ושחום בקצוות, שנחטף כמו גרעינים!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
80 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.0 קק״ל 1847.9 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 103.8 גרם
    שומן 11.7 גרם 81.6 גרם
    נתרן 517.4 מ״ג 3621.6 מ״ג
    חלבון 12.1 גרם 84.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 22.0 גרם
    כולסטרול 116.9 מ״ג 818.3 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 198.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 163.1 מ״ג 1142.0 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 17.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.0 קק״ל 1847.9 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 103.8 גרם
    שומן 11.7 גרם 81.6 גרם
    נתרן 517.4 מ״ג 3621.6 מ״ג
    חלבון 12.1 גרם 84.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 22.0 גרם
    כולסטרול 116.9 מ״ג 818.3 מ״ג
    סידן 28.3 מ״ג 198.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 163.1 מ״ג 1142.0 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 17.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
רון יוחננוב
X

80 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל והשום.
  2. מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שצבעו מתחלף.
  3. מוסיפים גם את שאר המרכיבים (למעט הקורנפלור) ומבשלים מעט.
  4. מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים קרים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התבלינים. הקורנפלור מרכך את הבשר, סופח נוזלים ומעניק ברק למילוי, ואינו מורגש בטעם.
  5. מערבבים היטב ליצירת תערובת מבריקה וללא נוזלים.
  6. מקררים מעט את המילוי.
  7. מרכיבים את הבורקס: בקערה שטוחה מערבבים 2 כוסות מים עם הביצה והטריאקי.
  8. טובלים בקערה דף אורז ומניחים אותו על משטח העבודה. מניחים מעליו דף אורז נוסף טבול בקערה.
  9. ממלאים במילוי ומגלגלים לצורת סיגר/אצבעות בורקס.
  10. מברישים את הבורקס בביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח.
  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד הזהבה.
  12. מגישים חם.

    בורקס בשר מדפי אורז1
    בורקס דפי אורז עם בשר. בול מה שבא לנו עכשיו! צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חמים, טעים וכשר לפסח: בורקס דפי אורז עם בשר

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    חני שמול

    יצא טעים אשששששש כולם רוצים מתכון

תגובות (47)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      רגילה

    Avatar
    Hadas Orbach

    האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, מכיוון שדפי האורז טעימים לזמן קצר בלבד, יש לאכול מיד אחרי האפייה או לאחר חימום בתנור וההקפאה לא תטיב עימם.

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשרי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות