חג שבועות רקע

בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

רוצים לצאת ההורים הכי קולים ביקום? תנו לילדים להכין חטיפי בית לזית, חטיפים אפויים מבצק גבינות משגע, ממולאים בזיתים. נראה אתכם ואת הילדים מפסיקים לזלול!
רוצים לצאת ההורים הכי קולים ביקום? תנו לילדים להכין חטיפי בית לזית, חטיפים אפויים מבצק גבינות משגע, ממולאים בזיתים. נראה אתכם ואת הילדים מפסיקים לזלול!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
50 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    58
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 58.0 קק״ל 4063.3 קק״ל
    פחמימות 3.4 גרם 240.1 גרם
    שומן 4.4 גרם 307.8 גרם
    נתרן 175.3 מ״ג 12269.1 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 82.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 168.7 גרם
    כולסטרול 7.9 מ״ג 556.0 מ״ג
    סידן 20.0 מ״ג 1396.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 10.2 מ״ג 714.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    58
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 58.0 קק״ל 4063.3 קק״ל
    פחמימות 3.4 גרם 240.1 גרם
    שומן 4.4 גרם 307.8 גרם
    נתרן 175.3 מ״ג 12269.1 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 82.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 168.7 גרם
    כולסטרול 7.9 מ״ג 556.0 מ״ג
    סידן 20.0 מ״ג 1396.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 10.2 מ״ג 714.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור

לכל מטפלת בבית הילדים היה את הספציאליטה שלה. עפרה הכינה טוסטים חמודים בלי הקשה של הלחם, יערה הייתה אלופת לביבות הגבינה והייתה אנוש, מתנדבת מגרמניה עם צמות זהובות וארוכות, שהצטיינה במריחת מרגרינה לכל אורכו של קלח התירס ולא פיספסה אף שן. אבל על כולן מלכה ג’קי. ג’קי הייתה “החדשה של מיכאל” , צעירה ממוצא מרוקאי, שכל הקיבוץ הסתכל עליה שנים ארוכות בחשדנות, אבל אנחנו, הילדים, אהבנו אותה מאוד ברגע שהיא נחתה בבית הילדים.

לג’קי תמיד היה חיבוק חם ומילים טובות וקצת מצחיקות, היא קראה לנו כפרה ושימדורה וסירקה אותנו בסבלנות ודאגה שכולנו ננעל את סנדל שמאל על רגל שמאל ואת ימין על הרגל הנכונה, שזה לא משימה קלה למטפלת שיש לה עשרה ילדים על הראש.

חוץ מחיבוקים ואהבה ג’קי הייתה אלופת ארוחות הארבע שלנו. המטפלות היו משכיבות אותנו לישון וצועקות “ראש לקיר” עד שנרגענו ושקענו בשנת צהריים מתוקה. כשהתעוררנו חיכו לנו ליד ספלי הפלסטיק הכתומים ההפתעות של ג’קי. פעם סופגניות קטנות ופעם מופלטות, פעם לחם מטוגן ופעם עוגיות בנדוויץ עם ריבת תות. ג’קי אף פעם לא חיפפה בכלום. תמיד היו פירות חתוכים ולכל אחד את השוקו שהוא אהב עם בדיוק בדיוק כמות סוכר ואף פעם לא היו על השולחן חצאי פרוסות של לחם אחיד עם מרגרינה וזהו, ג’קי הייתה נגד כל העניין הזה של מרגרינות, למרות שכל הקיבוץ היה מאוד בעד כל מה שפרקטי, מהיר ומרגריני.

פעם העירו אותי כאבי אוזניים משנת הצהריים. ברגליים יחפות ועל קצות האצבעות הלכתי בשקט למטבח, מחשבת סיכונים, לא בטוחה מי המטפלת שמחכה לי במטבח, רובן לא ממש אהבו שאנחנו מסתובבים להם בין הרגליים כשאנחנו צריכים לישון ולתת להם רגע בשביל עצמן.

המטבח היה שטוף, הכיסאות הקטנים למעלה וליד השיש עמדה ג’קי האהובה וגילגלה כדורים. אני זוכרת שהלב שלי נרגע, זו ג’קי שלי, היא לא תכעס עליי שאני משוטטת ככה ברחבי בית הילדים במקום לישון ולצבור כוחות לשעת “הבילוי” עם ההורים. חיבקתי את הירך החמה שלה, לא חוששת להפריע למלאכה הקדושה (מלאכת המטפלת בקיבוץ תמיד תמיד קדושה, ואנחנו, הילדים, תמיד מפריעים את המלאכה הנשגבת הזו, תמיד!).

ג’קי חייכה אליי והעבירה מרפק על ראשי, כי הידיים שלה היו מלאות בצק. היא ביקשה ממני להוריד כסא בשקט (אני כמובן עשיתי זאת ברעש ויחד עם הכסא שהורדתי התמוטטו והתפזרו עוד שניים שלושה על הרצפה בקולות נפץ רמים). אחר כך עמדתי לידה, והכנסתי לכל כדור בצק זית. “עם האצבעות הקטנות תבדקי שאין חרצן” נתנה לי ג’קי תפקיד מפתח חשוב מאין כמותו וככה עמדנו שתינו ליד השיש וגילגלנו כדורי בית לזית.

בכל קיבוץ קוראים לחטיפי הזיתים והגבינות אחרת, יש כאלה שקוראים להם זיתוניות, יש חרוזיות, יש וילה לבית ויש כמובן בית לזית. זה בכלל לא משנה. מה שמשנה לי שבכל פעם שאני מכינה אותם אני נזכרת בחמלה ובסבלנות היתרה שהיתה לג’קי בשבילנו ובכל אחד מהעיגולים החמודים היא הכניסה קצת מאלה, שיהיה לנו, אם נצטרך.

השבוע הכנתי את החטיפים הללו וקראתי לנריה ורונה החמודים לעזור לי. אין לי מושג למה הוציאו את עבודת הילדים אל מחוץ לחוק, כוח עבודה חרוץ ודייקן כזה כבר הרבה זמן לא היה לי. תודה רונה ונריה, הייתם מצויינים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
50 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לשים היטב את כל חומרי הבצק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. עורכים את סביבת העבודה (חשוב במיוחד אם מכינים עם הילדים): מרפדים 2 תבניות תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי. מניחים לידן את הזיתים המסוננים והמגולענים, קערה עם שומשום ואת הבצק.
  3. קורצים כדורים קטנים מהבצק, בערך בגודל אגוז, מגלגלים לכדור, מועכים מעט, מניחים במרכז הכדור זית וסוגרים את כדור הבצק היטב.
  4. מגלגלים כל כדור בקערת השומשום ומניחים בתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
  6. אוכלים ישר עם סלט, גבינות וביצים קשות. כייף לקחת את זה ביום המחרת לבית הספר ועובר הקפאה מצויין גם אפוי וגם לא.
    בית לזית 2
    לחמניות בית לזית מושלמות! צילום: נמרוד סונדרס

     

עוד מתכונים נהדרים לארוחת הערב:
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (48)

Avatar

    Avatar
    לאורה

    הכנתי היום. טעים מאוד מאוד. המתכון הכי מוצלח לבית לזית שאכלתי עד כה. תודה רבה.

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף. שמחים כל כך שאהבת

    Avatar
    ריבקי אלוני

    האח אפשר לשים כפית שוקולד במקום זית ואז זה יהיה כמו לחמניית שוקולד

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רותם, עדיף שלא. זהו מתכון ספציפי לבית לזית. באתר שלנו יש מבחר מתכונים ללחמניות מבצק שמרים במילוי שוקולד, שיצאו מעולה! בהצלחה.

    Avatar
    ריבקי אלוני

    למה יש הבדל בין המתכון המצולם למתכון הכתוב? לפי מה לעשות ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, על איזה הבדל מדובר?

      Avatar
      ריבקי אלוני

      במתכון הכתוב רשום :

      Avatar
      ריבקי אלוני

      במתכון הכתוב זה המצרכים :200גרם חמאה רכה 1גביע שמנת חמוצה 28% 2 1/2כוסות קמח תופח 150גרם גבינת קשקבל מגוררת (בערך כוס וחצי) 1כפית שטוחה מלח דק. בנוסף רשום לשים שעה במקרר .

      Avatar
      ריבקי אלוני

      במתכון הכתוב יש 200 ג’ חמאה, 2.5 קמח, גבינת קשקבל ,מלח,גביע שמנת. בנוסף רשום לשים במקרר שעה. המתכון המצולם שונה, יש חמאה, פרמזן, שמנת וקמח כוסמין וחצי שעה במקרר. מה המתכון הנכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רותם, תודה על ההערה, תכיני לפי הסרטון. אנו נבדוק ונתקן בהתאם. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות