בלונדיז פקאן ושוקולד חלב
אין כמו הריח של תבנית בלונדיז שיצאה מהתנור. השילוב של המרירות הקלה של הפקאן הקלוי עם המתיקות של שוקולד החלב מאזנים אחד את השני בצורה מופלאה
אין כמו הריח של תבנית בלונדיז שיצאה מהתנור. השילוב של המרירות הקלה של הפקאן הקלוי עם המתיקות של שוקולד החלב מאזנים אחד את השני בצורה מופלאה
- אייל רווח
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2970.7 קק״ל 2970.7 קק״לפחמימות 287.3 גרם 287.3 גרםשומן 185.3 גרם 185.3 גרםנתרן 1865.9 מ״ג 1865.9 מ״גחלבון 37.9 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרםכולסטרול 527.7 מ״ג 527.7 מ״גסידן 346.9 מ״ג 346.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 1143.9 מ״ג 1143.9 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2971
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2970.7 קק״ל 2970.7 קק״לפחמימות 287.3 גרם 287.3 גרםשומן 185.3 גרם 185.3 גרםנתרן 1865.9 מ״ג 1865.9 מ״גחלבון 37.9 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 73.2 גרם 73.2 גרםכולסטרול 527.7 מ״ג 527.7 מ״גסידן 346.9 מ״ג 346.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 1143.9 מ״ג 1143.9 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 8.2 מ״גסגור
אז מי הן ה’בלונדיז’ האלה שנהנות יותר? הבלונדיז הן הגרסה הבהירה של הבראוניז ומי שנעדר מהן הוא השוקולד הכהה או הקקאו. התוצאה היא חיתוכיות נפלאות בגוון בלונד עם מרקם לעיס ועסיסי בדומה לזה של הבראוניז וטעמי קרמל מודגשים. מדובר במתכון קל, כולו בקערה אחת, שגם אופים מתחילים ואפילו ילדים, יכולים להכין אותו בכוחות עצמם. כאן עם תוספות של פקאן ושוקולד חלב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2971 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
120 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
150 גרם סוכר חום
-
100 גרם חמאה
-
1 ביצה Lבטמפרטורת החדר
-
1 כף תמצית וניל
-
100 גרם אגוזי פקאןקלופים וקלויים
-
75 גרם שוקולד חלבמטבעות או קצוץ גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והסוכר בעזרת כף עץ או לקקן.
- ממיסים את החמאה (אפשר במיקרוגל), מוסיפים לקערה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
- מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- קוצצים גס את הפקאן הקלוי, מוסיפים חצי מהכמות אל הקערה.
- מוסיפים את כל השוקולד ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדים.
- משטחים ומפזרים את הפקאן הקצוץ שנותר.
- אופים כ-25 דקות עד להזהבה קלה בצדדים. יש להיזהר מאפיית יתר.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מחלצים וחותכים לקוביות באיזה גודל שרוצים.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והסוכר בעזרת כף עץ או לקקן.
- ממיסים את החמאה (אפשר במיקרוגל), מוסיפים לקערה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
- מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- קוצצים גס את הפקאן הקלוי, מוסיפים חצי מהכמות אל הקערה.
- מוסיפים את כל השוקולד ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20×20 מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדים.
- משטחים ומפזרים את הפקאן הקצוץ שנותר.
- אופים כ-25 דקות עד להזהבה קלה בצדדים. יש להיזהר מאפיית יתר.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מחלצים וחותכים לקוביות באיזה גודל שרוצים.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
יצא לי מאוד רך בפנים, כאילו לא מספיק אפוי. איך זה אמור להיות?
אחרי האפייה, מצננים ואז העוגה מתייצבת מבפנים.
טעים חבל על הזמן