בצק לעוגות שמרים: מתכון בסיסי

תראו כמה קל ופשוט להכין לבד בצק לעוגות שמרים: מתכון בסיסי שמתאים להכנת מאפי שמרים מתוקים מכל סוג שאוהבים, עם כל מלית שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

הערות

  • אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 621.6 קק״ל 2486.3 קק״ל
פחמימות 37.6 גרם 150.6 גרם
שומן 48.8 גרם 195.2 גרם
נתרן 902.5 מ״ג 3610.0 מ״ג
חלבון 11.9 גרם 47.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 28.7 גרם 114.6 גרם
כולסטרול 368.1 מ״ג 1472.2 מ״ג
סידן 119.1 מ״ג 476.5 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 191.3 מ״ג 765.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    אליס רדושינסקי

    מתכון מעולה עושה אותו שנים

    Avatar
    שבי

    הי, מה צריך להוסיף (או להוריד) מהמרכיבים כדי להפוך לקראנצ’י יותר? מה אופן העיבוד אחרי שתופח?

      Avatar
      Foody Foody

      אנחנו ממליצים לעשות מתכון אחר שמוכוון פוקצ’ה או פיצה, שמטרתו לצאת יותר קראנצ’י. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody