גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

גביניות של החיים! מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה וצימוקים עם אבקת סוכר מעל. מתכון קל להכנה של מאפים אישיים שהכי כיף לפתוח איתם את הבוקר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הבצק. לשים עם וו הלישה במשך כ-10 דקות במהירות 1, עד שמתקבל בצק גמיש, רך וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

    גביניות1
    מוסיפים את הסוכר לקערת המיקסר. צילום: נמרוד סונדרס

  2. משמנים את הבצק קלות, מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק ומכוונים את הטיימר למשך שעה, על חום בדרגה 2 לתפיחה.
  3. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב כדקה ומניחים לתפיחה שנייה באותו האופן.
  4. מכינים את המלית גבינה: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה. אם רוצים מוסיפים עוד ¼ כוס סוכר.
    גביניות2
    מוסיפים את הגבינה לקערה. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות3
    מוסיפים את הצימוקים. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות4
    צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות5
    מוסיפים גרידת לימון. צילום: נמרוד סונדרס

    גביניות6
    מערבבים היטב. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מרדדים את הבצק וחותכים ל-20 ריבועים. שמים במרכז ריבוע הבצק כף מהמלית וסוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. מהדקים היטב את נקודת המפגש, כדי שהבצק לא יפתח.
    גביניות. צילום: נמרוד סונדרס
    מרדדים את הבצק וחותכים ל-12 ריבועים. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות8
    שמים במרכז ריבוע הבצק כף מהמלית. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות9
    סוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות10
    צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות11
    צילום: נמרוד סונדרס

    גביניות12
    צילום: נמרוד סונדרס

  6. מניחים את מעטפות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
  7. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  8. בינתיים מברישים בעדינות את מעטפות הבצק בביצה טרופה עם חלב.
  9. אופים את הגביניות בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן משחימות.
  10. בוזקים מעל הגביניות אבקת סוכר (אפשר גם אבקת סוכר עם קינמון).
  11. אוכלים מיד ומשתדלים לא לקבל כוויה.

    גביניות13
    גביניות שמרים מושלמות במלית גבינה מתוקה וצימוקים! צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 165.2 קק״ל 3304.6 קק״ל
פחמימות 20.2 גרם 404.1 גרם
שומן 8.7 גרם 173.5 גרם
נתרן 122.1 מ״ג 2441.0 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 75.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.7 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 68.4 גרם
כולסטרול 51.4 מ״ג 1027.4 מ״ג
סידן 15.5 מ״ג 310.2 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 196.3 מ״ג 3926.8 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar