רקע יטבתה

גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

גביניות של החיים! מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה וצימוקים עם אבקת סוכר מעל. מתכון קל להכנה של מאפים אישיים שהכי כיף לפתוח איתם את הבוקר
גביניות של החיים! מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה וצימוקים עם אבקת סוכר מעל. מתכון קל להכנה של מאפים אישיים שהכי כיף לפתוח איתם את הבוקר
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    171
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.5 קק״ל 3410.1 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 403.1 גרם
    שומן 8.8 גרם 176.8 גרם
    נתרן 119.3 מ״ג 2385.2 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 79.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.7 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 70.4 גרם
    כולסטרול 55.1 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 10.3 מ״ג 206.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 50.9 מ״ג 1017.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    171
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.5 קק״ל 3410.1 קק״ל
    פחמימות 20.2 גרם 403.1 גרם
    שומן 8.8 גרם 176.8 גרם
    נתרן 119.3 מ״ג 2385.2 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 79.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.7 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 70.4 גרם
    כולסטרול 55.1 מ״ג 1101.2 מ״ג
    סידן 10.3 מ״ג 206.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 50.9 מ״ג 1017.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הבצק. לשים עם וו הלישה במשך כ-10 דקות במהירות 1, עד שמתקבל בצק גמיש, רך וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
  2. משמנים את הבצק קלות, מוציאים את וו הלישה, מכסים במכסה הפלסטיק ומכוונים את הטיימר למשך שעה, על חום בדרגה 2 לתפיחה.
  3. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב כדקה ומניחים לתפיחה שנייה באותו האופן.
  4. מכינים את המלית גבינה: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה. אם רוצים מוסיפים עוד ¼ כוס סוכר.
    גביניות2
    מוסיפים את הגבינה לקערה. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות3
    מוסיפים את הצימוקים. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות4
    צילום: נמרוד סונדרס

    גביניות6
    מערבבים היטב. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מרדדים את הבצק וחותכים ל-20 ריבועים. שמים במרכז ריבוע הבצק כף מהמלית וסוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. מהדקים היטב את נקודת המפגש, כדי שהבצק לא יפתח.
    גביניות. צילום: נמרוד סונדרס
    מרדדים את הבצק וחותכים ל-12 ריבועים. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות9
    סוגרים על ידי משיכה של ארבע נקודות, כך שנוצרת צורה של מעטפה. צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות10
    צילום: נמרוד סונדרס
    גביניות11
    צילום: נמרוד סונדרס

    גביניות12
    צילום: נמרוד סונדרס

  6. מניחים את מעטפות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 3 ס”מ זו מזו.
  7. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  8. בינתיים מברישים בעדינות את מעטפות הבצק בביצה טרופה עם חלב.
  9. אופים את הגביניות בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן משחימות.
  10. בוזקים מעל הגביניות אבקת סוכר (אפשר גם אבקת סוכר עם קינמון).
  11. אוכלים מיד ומשתדלים לא לקבל כוויה. 
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    הילה

    נראה מזמין וטעים. מדוע אתם לא מציינים לאיזו כמות מתייחסות מספר הקלוריות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, הקלוריות מתייחסות ליחידה אחת (המתכון מתאים ל20 יחידות, כפי שאפשר לראות מעל רשימת המצרכים)

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה שפרה!

    Avatar
    ליאן קרת

    כמה זמן צריכה להיות ההתפחה השנייה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כ-15-20 דקות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות