
זיכרונות משייט על הבוספורוס – עוגיות רחת לוקום
ממתקים מושלמים לאירוח או כמתנה למארחים! עוגיות משגעות ממולאות ברחת לוקום, בהכנה ביתית פשוטה, מתוקות ומרשימות שיעשו לכם נעים בעיניים ושלא תוכלו להספיק לזלול
ממתקים מושלמים לאירוח או כמתנה למארחים! עוגיות משגעות ממולאות ברחת לוקום, בהכנה ביתית פשוטה, מתוקות ומרשימות שיעשו לכם נעים בעיניים ושלא תוכלו להספיק לזלול
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 110.6 קק״ל 5310.3 קק״לפחמימות 13.4 גרם 644.8 גרםשומן 5.8 גרם 276.2 גרםנתרן 85.4 מ״ג 4098.8 מ״גחלבון 1.4 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 133.3 גרםכולסטרול 18.8 מ״ג 904.3 מ״גסידן 3.8 מ״ג 184.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 605.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות111
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 110.6 קק״ל 5310.3 קק״לפחמימות 13.4 גרם 644.8 גרםשומן 5.8 גרם 276.2 גרםנתרן 85.4 מ״ג 4098.8 מ״גחלבון 1.4 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 133.3 גרםכולסטרול 18.8 מ״ג 904.3 מ״גסידן 3.8 מ״ג 184.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 605.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.4 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 111 | כמות מנות 48 |
---|
מצרכים
מצרכים


עוגיות
-
2 1/2 כוסות קמח תופח
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 חלמונים L
-
1/2 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1 כף חומץ 5%
מלית
-
300 גרם רחת לוקוםאדומה
עיטור
-
1 כוס אבקת סוכר

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת לישה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה ולתת לבצק להחליט מתי מספיק לו.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפייה.
- מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. חותכים כל עיגול ל-12 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
- מניחים חתיכה של רחת לוקום (באורך 2 ס״מ ורוחב של ס״מ) בקצה הרחב ומגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. כך עושים עם כל משולשי הבצק.
מגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. צילום: שניר גואטה - מניחים את העוגיות בתבנית במרחק 2 ס״מ זו מזו.
- אופים בערך 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר. כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר.
כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר. צילום: שניר גואטה שומרים בכלי אטום ובמקום מוצל. נראה אתכם מתאפקים ולא מחסלים ישר מהתבנית.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת לישה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה ולתת לבצק להחליט מתי מספיק לו.
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפייה.
- מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. חותכים כל עיגול ל-12 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
- מניחים חתיכה של רחת לוקום (באורך 2 ס״מ ורוחב של ס״מ) בקצה הרחב ומגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. כך עושים עם כל משולשי הבצק.
- מניחים את העוגיות בתבנית במרחק 2 ס״מ זו מזו.
- אופים בערך 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר. כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר.
שומרים בכלי אטום ובמקום מוצל. נראה אתכם מתאפקים ולא מחסלים ישר מהתבנית.
יש לנו עוד מתכוני עוגיות שאתם חייבים לנסות:
תגובות (31)
מה אני יכולה להחליף את השמנת לפרווה בבקשה
היי יוכבד, יוגורט סויה יכול להיות תחליף טוב.
נראה מצויין, האם הכוונה לכוס מדידה?

נכון מאוד.
הכנתי למשפחתי לקראת יום כיפור ומלאיתי עם ממרח חלבה ושוקולד. יצא מדהים. תודה רבה

תודה על השיתוף, חתימה טובה!