זיכרונות משייט על הבוספורוס – עוגיות רחת לוקום

ממתקים מושלמים לאירוח או כמתנה למארחים! עוגיות משגעות ממולאות ברחת לוקום, בהכנה ביתית פשוטה, מתוקות ומרשימות שיעשו לכם נעים בעיניים ושלא תוכלו להספיק לזלול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

מלית

עיטור

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת לישה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה ולתת לבצק להחליט מתי מספיק לו.

    מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. צילום: שניר גואטה
    מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. צילום: שניר גואטה

  2. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפייה.
  4. מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. חותכים כל עיגול ל-12 משולשים (כמו שחותכים פיצה).
    מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. צילום: שניר גואטה
    מרדדים על משטח מקומח כדור בצק לעובי של 1/2 ס״מ. צילום: שניר גואטה

    חותכים כל עיגול ל-12 משולשים. צילום: שניר גואטה
    חותכים כל עיגול ל-12 משולשים. צילום: שניר גואטה

  5. מניחים חתיכה של רחת לוקום (באורך 2 ס״מ ורוחב של ס״מ) בקצה הרחב ומגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. כך עושים עם כל משולשי הבצק.
    מניחים חתיכה של רחת לוקום בקצה הרחב. צילום: שניא גואטה
    מניחים חתיכה של רחת לוקום בקצה הרחב. צילום: שניר גואטה

    מגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. צילום: שניר גואטה
    מגלגלים כל משולש לכיוון הקצה הצר. צילום: שניר גואטה

  6. מניחים את העוגיות בתבנית במרחק 2 ס״מ זו מזו.
  7. אופים בערך 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר. כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר.
    כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר. צילום: שניר גואטה
    כאשר העוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר. צילום: שניר גואטה

    שומרים בכלי אטום ובמקום מוצל. נראה אתכם מתאפקים ולא מחסלים ישר מהתבנית.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 48 מנות
קלוריות 76.2 קק״ל 3659.3 קק״ל
פחמימות 6.9 גרם 333.3 גרם
שומן 3.6 גרם 173.2 גרם
נתרן 86.3 מ״ג 4140.8 מ״ג
חלבון 0.8 גרם 36.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 75.3 גרם
כולסטרול 8.6 מ״ג 412.3 מ״ג
סידן 2.1 מ״ג 101.5 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 8.2 מ״ג 394.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    אתי ברזלב

    האם אפשר חמאה במקום מחמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי אתי,
      אפשר להשתמש בחמאה.
      תהני!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody