
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
לבצק
-
1 ק"ג קמח לבןניתן להחליף מחצית מהכמות לקמח כוסמין או קמח לחם מלא
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף דבש
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 חופן צימוקים כהיםניתן להחליף בחמוציות או באגוזים
לציפוי
-
1 ביצה M
-
1 כוס מים פושרים
-
1/4 כוס פרג טחוןאפשר להחליף בשומשום, גרעיני חמניה, קוואקר
אופן הכנה
- מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים מלבד המים הפושרים והפרג.
- לשים עם וו גיטרה 5 דקות במיקסר. אם מרגישים שחסר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.
- תפיחה ראשונה - מכסים את הקערה במגבת, מניחים במקום חמים יחסית ומתפיחים את הבצק תפיחה של שעה.
- לשים את הבצק ומתפיחים שוב כארבעים דקות.
- קורצים מהבצק 20 לחמניות, מניחים על תבנית אפייה משומנת או עטופה בנייר אפייה, מכסים שוב ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מברישים בביצה, מפזרים מעל מעט קוואקר או מלח גס או פרג, שומשום וגרעיני דלעת/חמניה.
- אופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.
- מגישים עם חמאה, ריבה, גבינות או פשוט בלי כלום.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
60.6
קק״ל
1211.9
קק״ל
פחמימות
1.7
גרם
34.5
גרם
שומן
5.5
גרם
109.8
גרם
נתרן
168.4
מ״ג
3368.1
מ״ג
חלבון
0.7
גרם
13.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
7.9
גרם
שומן רווי
0.5
גרם
9.3
גרם
כולסטרול
14.8
מ״ג
295.4
מ״ג
סידן
1.8
מ״ג
36.3
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.9
מ״ג
אשלגן
5.0
מ״ג
99.6
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.7
מ״ג
תגובות (6)
הלחמניות מצויינות!!! רציתי לשאול האם ניתן להקפיא לפני האפיה ואיך מפשירים ואופים?
היי, באופן כללי בצק לחם/לחמניות, עם שמרים, כדאי לאפות, להוציא כרבע שעה לפני סיום האפייה מהתנור לקרר היטב ואז לעטוף בנייילון נצמד או בכלי אטום ולהקפיא. לפני ההגשה, מפשירים היטב בטמפ’ החדר ואופים עוד רבע שעה (אחרי הפשרה כמובן) בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות. זו הדרך לקבלת לחם/לחמניות מושלמות וטריות (למרות שעברו הקפאה). בצק שמרים ללא אפייה פחות מומלץ להקפיא, אם אין ברירה, רצוי שההקפאה תהיה אחרי התפחה ראשונה, אז יש להוציא את האוויר מהבצק (לתת לבצק כמה מכות כדי שבועות האויר תצאנה והבצק “ייפול” חזרה) לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. אחרי ההפשרה, להתפיח התפחה שנייה ולאפות. בהצלחה רבה!
אין מצב להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד?
לא מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד משום שהבצק יצא מאד דחוס. מצורף מתכון נהדר לחלה מיוחדת ללא גלוטן: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%90%d7%a1%d7%99-%d7%a8%d7%95%d7%96-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%94-%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%a7%d7%a6%d7%aa-%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%aa-%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%93%d7%99/ בהצלחה (:
כמה נוזלים לשים? במתכון יש רק 1/2 כוס שמן. חצי כוס מים להוסיף לא מספיק
יש להוסיף עוד כוס מים פושרים. המתכון תוקן. תודה.