הכי שועלות שיש! לחמניות שיבולת שועל וצימוקים

בא לכם לחמניות קצת אחרות לבראנץ' או לארוחת העשר בבית הספר? אלה הלחמניות בשבילכם! לחמניות קצת מתקתקות בגלל הדבש והצימוקים, טעימות עם ריבה, גבינה וגם בלי כלום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

לבצק

לציפוי

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים מלבד המים הפושרים והפרג.
  2. לשים עם וו גיטרה 5 דקות במיקסר. אם מרגישים שחסר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים.
  3. תפיחה ראשונה - מכסים את הקערה במגבת, מניחים במקום חמים יחסית ומתפיחים את הבצק תפיחה של שעה.
  4. לשים את הבצק ומתפיחים שוב כארבעים דקות.
  5. קורצים מהבצק 20 לחמניות, מניחים על תבנית אפייה משומנת או עטופה בנייר אפייה, מכסים שוב ומתפיחים עוד 20 דקות.
  6. מברישים בביצה, מפזרים מעל מעט קוואקר או מלח גס או פרג, שומשום וגרעיני דלעת/חמניה.לחמניות שיבולת שועל וצימוקים
  7. אופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה.
  8. מגישים עם חמאה, ריבה, גבינות או פשוט בלי כלום.לחמניות שיבולת שועל וצימוקים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 60.6 קק״ל 1211.9 קק״ל
פחמימות 1.7 גרם 34.5 גרם
שומן 5.5 גרם 109.8 גרם
נתרן 168.4 מ״ג 3368.1 מ״ג
חלבון 0.7 גרם 13.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.9 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 9.3 גרם
כולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״ג
סידן 1.8 מ״ג 36.3 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.9 מ״ג
אשלגן 5.0 מ״ג 99.6 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    זהבי

    הלחמניות מצויינות!!! רציתי לשאול האם ניתן להקפיא לפני האפיה ואיך מפשירים ואופים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, באופן כללי בצק לחם/לחמניות, עם שמרים, כדאי לאפות, להוציא כרבע שעה לפני סיום האפייה מהתנור לקרר היטב ואז לעטוף בנייילון נצמד או בכלי אטום ולהקפיא. לפני ההגשה, מפשירים היטב בטמפ’ החדר ואופים עוד רבע שעה (אחרי הפשרה כמובן) בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות. זו הדרך לקבלת לחם/לחמניות מושלמות וטריות (למרות שעברו הקפאה). בצק שמרים ללא אפייה פחות מומלץ להקפיא, אם אין ברירה, רצוי שההקפאה תהיה אחרי התפחה ראשונה, אז יש להוציא את האוויר מהבצק (לתת לבצק כמה מכות כדי שבועות האויר תצאנה והבצק “ייפול” חזרה) לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. אחרי ההפשרה, להתפיח התפחה שנייה ולאפות. בהצלחה רבה!

    Avatar
    מלכי הרשטיק

    אין מצב להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד?

    Avatar
    קר אר

    כמה נוזלים לשים? במתכון יש רק 1/2 כוס שמן. חצי כוס מים להוסיף לא מספיק

      Avatar
      Foody Foody

      יש להוסיף עוד כוס מים פושרים. המתכון תוקן. תודה.