קרין גורן חוזרת לשנות ה-90 עם זיווה, מאפה גבינות מלוח שכולם אוהבים

קבלו מתכון נפלא של זיווה - מאפה גבינות מלוח על בסיס בצק פילאס מוכן, שמגישים עם רסק עגבניות, סחוג חריף, ביצים קשות ומלפפון חמוץ
קבלו מתכון נפלא של זיווה - מאפה גבינות מלוח על בסיס בצק פילאס מוכן, שמגישים עם רסק עגבניות, סחוג חריף, ביצים קשות ומלפפון חמוץ
  • קרין גורן
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    710
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.1 קק״ל 2840.5 קק״ל
    פחמימות 58.4 גרם 233.5 גרם
    שומן 45.0 גרם 180.1 גרם
    נתרן 995.9 מ״ג 3983.4 מ״ג
    חלבון 17.2 גרם 68.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 23.4 גרם 93.5 גרם
    כולסטרול 159.0 מ״ג 635.8 מ״ג
    סידן 78.9 מ״ג 315.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 124.8 מ״ג 499.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    710
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.1 קק״ל 2840.5 קק״ל
    פחמימות 58.4 גרם 233.5 גרם
    שומן 45.0 גרם 180.1 גרם
    נתרן 995.9 מ״ג 3983.4 מ״ג
    חלבון 17.2 גרם 68.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 23.4 גרם 93.5 גרם
    כולסטרול 159.0 מ״ג 635.8 מ״ג
    סידן 78.9 מ״ג 315.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 124.8 מ״ג 499.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

כשהייתי נערה היינו אוכלים המון במסעדת “נרגילה” במרכז הכרמל בחיפה. היינו נפגשים שם חברים של ההורים וחוגגים על “פאטוט”, מלאווח וכמובן זיווה (או חצי זיווה, לילדים). כשאני מכינה את הזיוות האלה בבית, אני ישר רוצה “כמו בנאפיס” גם רסק וסחוג וביצה קשה ליד. ואם אפשר, גם את השיר “זיווה” הבלתי חינוכי בעליל של  פוליאנה פרנק ברקע. למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה (כל מה שהייתם אוהבים בבורקס או על הפיצה שלכם)- אני הכי אוהבת את תוספת הזיתים, שגדלתי עליה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

בצק


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את הגבינות עם ביצה ושמן זית. ואם רוצים, מוסיפים טבעות זיתים.
  3. פותחים את בצק הפילאס על משטח העבודה ומניחים פס מלית לאורך הקצה.
  4. מגלגלים גלגול וחצי מעל המלית וחותכים בגלגלת פיצה או בסכין, להפרדת הגלילה שהתקבלה.
  5. מניחים את הגלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפלים לצורת פרסה ומועכים קצת את הקצוות, לסגירה (כדי שהמלית לא תברח). חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו.
  6. מברישים את הזיוות בביצה. מפזרים מעל שומשום (או טובלים כל זיווה בקערת השומשום).
  7. אופים 35-30 דקות, להזהבה.
  8. מגישים עם רסק עגבניות, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וגם סחוג לאמיצים מביניכם.

הערות

  • במקום בצק פילאס אפשר להשתמש במלאווח מרודד למלבן.
  • למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן חוזרת לשנות ה-90 עם זיווה, מאפה גבינות מלוח שכולם אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Dahlia

    מכיון שאני מתגוררת במיאמי אז תסבירי בבקשה איזה בצק מתאים, תודה.

      Avatar
      מערכת Foody

      בצק פילאס, תבדקי בסופרים 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות