חומוס עם פול של משה שגב
השף שגב משה מלמד להכין מנת חומוס עם פול - משתמשים בחומוס ושעועית לבנה מבושלים, את הפול מכינים לבד ומגישים עם פיתות, גרגירי חומוס, שמן זית ומיץ לימון
השף שגב משה מלמד להכין מנת חומוס עם פול - משתמשים בחומוס ושעועית לבנה מבושלים, את הפול מכינים לבד ומגישים עם פיתות, גרגירי חומוס, שמן זית ומיץ לימון
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1014.1 קק״ל 3042.4 קק״לפחמימות 255.2 גרם 765.7 גרםשומן 191.8 גרם 575.4 גרםנתרן 1050.1 מ״ג 3150.4 מ״גחלבון 203.2 גרם 609.5 גרםסיבים תזונתיים 193.0 גרם 579.0 גרםשומן רווי 165.7 גרם 497.2 גרםכולסטרול 161.3 מ״ג 484.0 מ״גסידן 493.6 מ״ג 1480.8 מ״גברזל 177.3 מ״ג 531.9 מ״גאשלגן 2378.1 מ״ג 7134.2 מ״גאבץ 168.3 מ״ג 505.0 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1014
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1014.1 קק״ל 3042.4 קק״לפחמימות 255.2 גרם 765.7 גרםשומן 191.8 גרם 575.4 גרםנתרן 1050.1 מ״ג 3150.4 מ״גחלבון 203.2 גרם 609.5 גרםסיבים תזונתיים 193.0 גרם 579.0 גרםשומן רווי 165.7 גרם 497.2 גרםכולסטרול 161.3 מ״ג 484.0 מ״גסידן 493.6 מ״ג 1480.8 מ״גברזל 177.3 מ״ג 531.9 מ״גאשלגן 2378.1 מ״ג 7134.2 מ״גאבץ 168.3 מ״ג 505.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1014 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כוס שעועית לבנה קפואה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות מיץ לימון
פול
הגשה
-
2 פיתות
-
1 חופן גרגירי חומוס מבושלים
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
- מבשלים את השעועית לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים את מי הבישול.
- מכינים את החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס והשעועית למרקם חלק. אפשר להוסיף קצת מים חמים כדי להגיע למרקם החלק. מוסיפים את הטחינה והמים בהדרגה וטוחנים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים ומערבבים שוב.
- מכינים את הפול: מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את השום והפול. מערבבים, מתבלים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לקבלת פול רך מאוד.
- מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, המלח ומיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: שמים בצלחת הגשה עמוקה כמות נדיבה של החומוס ובמרכזו מניחים כף גדולה של פול. מפזרים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית ומגישים עם פיתות.
אופן הכנה
- קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
- מבשלים את השעועית לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים את מי הבישול.
- מכינים את החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס והשעועית למרקם חלק. אפשר להוסיף קצת מים חמים כדי להגיע למרקם החלק. מוסיפים את הטחינה והמים בהדרגה וטוחנים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים ומערבבים שוב.
- מכינים את הפול: מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את השום והפול. מערבבים, מתבלים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לקבלת פול רך מאוד.
- מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, המלח ומיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: שמים בצלחת הגשה עמוקה כמות נדיבה של החומוס ובמרכזו מניחים כף גדולה של פול. מפזרים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית ומגישים עם פיתות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן