חומוס עם פול של משה שגב

השף שגב משה מלמד להכין מנת חומוס עם פול - משתמשים בחומוס ושעועית לבנה מבושלים, את הפול מכינים לבד ומגישים עם פיתות, גרגירי חומוס, שמן זית ומיץ לימון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
  2. מבשלים את השעועית לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים את מי הבישול.
  3. מכינים את החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס והשעועית למרקם חלק. אפשר להוסיף קצת מים חמים כדי להגיע למרקם החלק. מוסיפים את הטחינה והמים בהדרגה וטוחנים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים ומערבבים שוב.
  4. מכינים את הפול: מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים את השום והפול. מערבבים, מתבלים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לקבלת פול רך מאוד.
  5. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, המלח ומיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מרכיבים את המנה: שמים בצלחת הגשה עמוקה כמות נדיבה של החומוס ובמרכזו מניחים כף גדולה של פול. מפזרים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית ומגישים עם פיתות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 868.3 קק״ל 2604.9 קק״ל
פחמימות 229.4 גרם 688.2 גרם
שומן 190.8 גרם 572.3 גרם
נתרן 1251.2 מ״ג 3753.6 מ״ג
חלבון 193.5 גרם 580.5 גרם
סיבים תזונתיים 184.5 גרם 553.4 גרם
שומן רווי 165.8 גרם 497.3 גרם
כולסטרול 161.3 מ״ג 484.0 מ״ג
סידן 480.3 מ״ג 1440.9 מ״ג
ברזל 175.2 מ״ג 525.5 מ״ג
אשלגן 2377.3 מ״ג 7131.9 מ״ג
אבץ 167.2 מ״ג 501.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody