חומוס עם פטריות כמו במסעדות

רוצים להכין בבית חומוס עם פטריות כמו במסעדות אבל חוששים מבישול ארוך של שעות? מתכון לחומוס ביתי משגע וטעים שמכינים בזריזות ובקלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

חומוס

פטריות

הגשה

אופן הכנה

  1. בסיר הקרמי שמים גרגירי חומוס שהושרו למשך הלילה ומים עד כפול כיסוי הגרגירים. מתבלים במלח וסוגרים עם מכסה סיר הלחץ. מוודאים שהשסתום על מצב Seal.
  2. מפעילים ל-30 דקות ובודקים אם גרגירי החומוס רכים מאוד. מסננים מנוזלים אבל משאירים אותם בצד.
  3. טוחנים בבלנדר נינג’ה את גרגירי החומוס ביחד עם מיץ לימון, טחינה ותבלינים. מוסיפים ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכו שאוהבים והחומוס חלק לגמרי. מומלץ להשאיר 1/2 כוס גרגירי חומוס להגשה מעל ולא לטחון אותם.
  4. פורסים את הבצל רצועות ואת הפטריות לפרוסות די עבות.
  5. בסיר הקרמי שמים 3 כפות שמן זית ואת הבצל וסוגרים עם מכסה. מעבירים למצב טיגון באויר חם ומפעילים ל-10 דקות. מערבבים מדי פעם עד שהבצל רך.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
  7. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומפעילים לעוד 10 דקות. מערבבים וטועמים אם צריך לתקן תיבול.
  8. מגישים עם החומוס.
מבשלים את החומוס
מבשלים את החומוס
טוחנים במעבד מזון
טוחנים במעבד מזון
מכינים את הפטריות
מכינים את הפטריות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 250.8 קק״ל 1505.1 קק״ל
פחמימות 9.7 גרם 58.3 גרם
שומן 21.9 גרם 131.1 גרם
נתרן 854.4 מ״ג 5126.7 מ״ג
חלבון 6.8 גרם 40.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.3 גרם 25.6 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 18.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 54.8 מ״ג 329.1 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 17.0 מ״ג
אשלגן 493.2 מ״ג 2959.3 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 9.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody