חזה עוף בדבש עם תפוחי אדמה אפויים

ארוחת שישי מושלמת שמכינים בקלות: חזה עוף בדבש עם תפוחי אדמה אפויים ושחומים, מדיפים ריח משגע של שום. תתכוננו לאינספור מחמאות. רק אל תגלו שהכנתם בכמה דקות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

חזה עוף

תפוחי אדמה

אופן הכנה

  • מכניסים את הסיר הקרמי למכשיר ויוצקים פנימה 2 כוסות מים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומניחים מעל את הרשת במצב הגבוה שלה.
  • מניחים את חזה העוף על הרשת.
  • סוגרים עם מכסה סיר לחץ ומוודאים שהשסתום על מצב Seal.
  • מעבירים למצב סיר לחץ למשך 2 דקות בטמפרטורה גבוהה ולוחצים על התחל. בסיום הבישול משחררים את לחץ האויר ופותחים את המכסה. מסננים את המים של תפוחי האדמה ומערבבים אותם בקערה עם שמן זית, אבקת שום ומלח. מניחים אותם בחזרה בתוך הסיר כשהחזה עוף למעלה על הרשת.

  • בקערה גדולה שמים דבש, מיץ לימון, מלח, פלפל, שמן זית ועלי טימין. מערבבים היטב ומושחים את העוף ברוטב.
  • סוגרים עם מכסה ההשחמה, מעבירים למצב גריל למשך 10 דקות וצולים עד שחזה העוף ותפוחי האדמה שחומים. כדאי מדי פעם לפתוח ולבדוק אם תפוחי האדמה והעוף מוכנים (תלוי בגודלם).
  • לפני ההגשה מפזרים על תפוחי האדמה פטרוזיליה קצוצה דק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 358.3 קק״ל 1433.1 קק״ל
פחמימות 15.7 גרם 62.9 גרם
שומן 23.4 גרם 93.5 גרם
נתרן 1023.3 מ״ג 4093.3 מ״ג
חלבון 22.2 גרם 88.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.2 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרם
כולסטרול 57.0 מ״ג 228.0 מ״ג
סידן 29.3 מ״ג 117.0 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
אשלגן 219.6 מ״ג 878.6 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody