רקע הנמל מעודכן

חלום לימוני ומתוק – עוגת גבינה מושלמת עם קרם לימון

עוגת גבינה קרמית ומתוקה, עם שכבה של קרם לימון עשיר, אפויה בתנור וטעימה בטירוף, ובול בזמן לחג שבועות. מלכת חג החלב, עוגת גבינה וקרם לימון
עוגת גבינה קרמית ומתוקה, עם שכבה של קרם לימון עשיר, אפויה בתנור וטעימה בטירוף, ובול בזמן לחג שבועות. מלכת חג החלב, עוגת גבינה וקרם לימון
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    6916
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6916.2 קק״ל 6916.2 קק״ל
    פחמימות 473.4 גרם 473.4 גרם
    שומן 491.0 גרם 491.0 גרם
    נתרן 13197.5 מ״ג 13197.5 מ״ג
    חלבון 165.5 גרם 165.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 247.7 גרם 247.7 גרם
    כולסטרול 2797.1 מ״ג 2797.1 מ״ג
    סידן 2080.1 מ״ג 2080.1 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 2491.5 מ״ג 2491.5 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    6916
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6916.2 קק״ל 6916.2 קק״ל
    פחמימות 473.4 גרם 473.4 גרם
    שומן 491.0 גרם 491.0 גרם
    נתרן 13197.5 מ״ג 13197.5 מ״ג
    חלבון 165.5 גרם 165.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 247.7 גרם 247.7 גרם
    כולסטרול 2797.1 מ״ג 2797.1 מ״ג
    סידן 2080.1 מ״ג 2080.1 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 2491.5 מ״ג 2491.5 מ״ג
    אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
רחלי קרוט
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


תחתית

עוגת גבינה

קרם לימון


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
  2. מכינים את התחתית: טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב.
  3. מניחים נייר אפייה עגול בתוך תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ושמים בפנים את הפתי בר. משטחים בעזרת תחתית של כוס לשכבה אחידה והדוקה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות ובינתיים מכינים את בלילת העוגה.
  5. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את כל מצרכי העוגה עד לקבלת קרם חלק.
  6. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית עם הפתי בר האפוי ומיישרים.
  7. אופים ב-155 מעלות במשך שעה או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי מעט רוטט.
  8. מעבירים למקרר (כן, בזמן שהיא חמה זה בסדר גמור) ובינתיים מכינים קרם לימון.
  9. מכינים את קרם הלימון: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי קרם הלימון, פרט לחמאה, וטורפים. מבשלים על אש קטנה ולא מפסיקים לטרוף (בעדינות, רק כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה). כשהקרם מגיע למרקם של פודינג מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף רק עד שהיא נמסה.
  10. מסננים את הקרם במסננת דקה כדי להפטר משאריות ביצים מבושלות במידה ונוצרו כאלה.
  11. מוציאים את העוגה מהמקרר, מוודאים שהיא יציבה באמצע, ומוזגים מעל את הקרם.
  12. מעבירים למקרר למשך הלילה או כמה שעות עד שהעוגה ממש קרה.

    עוגת גבינה עם קרם לימון
    עוגת גבינה עם קרם לימון. צילום: רחלי קרוט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות