רקע יד מרדכי

כנאפה ביתית עם שמן זית, ריקוטה ודבש: או במילה אחת ‘וואו’

כנאפה ביתית, עם חומרי גלם שזמינים בכל בית ותוספת דבש ושמן זית שמקפיצה את כל הטעמים: מנה מיוחדת ונפלאה לשולחן חג השבועות
כנאפה ביתית, עם חומרי גלם שזמינים בכל בית ותוספת דבש ושמן זית שמקפיצה את כל הטעמים: מנה מיוחדת ונפלאה לשולחן חג השבועות
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.0 קק״ל 3023.5 קק״ל
    פחמימות 32.0 גרם 448.2 גרם
    שומן 6.2 גרם 87.4 גרם
    נתרן 214.2 מ״ג 2999.2 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 139.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 52.6 גרם
    כולסטרול 19.6 מ״ג 274.0 מ״ג
    סידן 202.3 מ״ג 2832.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 102.8 מ״ג 1438.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 15.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.0 קק״ל 3023.5 קק״ל
    פחמימות 32.0 גרם 448.2 גרם
    שומן 6.2 גרם 87.4 גרם
    נתרן 214.2 מ״ג 2999.2 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 139.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 52.6 גרם
    כולסטרול 19.6 מ״ג 274.0 מ״ג
    סידן 202.3 מ״ג 2832.6 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.7 מ״ג
    אשלגן 102.8 מ״ג 1438.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 15.6 מ״ג
    סגור

כנאפה קלאסית זו לא, אבל מדובר בגרסה ביתית מהממת, ייחודית ומקורית, בשילוב שתי גבינות: ריקוטה ומוצרלה המייצרות את האפקט הנמתח של הגבינה המיוחדת שבדרך כלל מופיעה בקינוח ונותנת לו טעם מעט מלוח. בנוסף מדובר בקינוח מיוחד בשל שמן הזית שבדרך כלל מוסיפים יותר למנות מלוחות, אבל אל חשש! זה שווה את הניסוי

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר (לרתיחה עדינה) את הסוכר עם המים עד שהנוזל מסמיך מעט. כשהנוזל מסמיך מעט, מוסיפים את הדבש הווניל והלימון, מערבבים ומסירים מהאש.
  2. מכינים את הכנאפה: מניחים בקערה גדולה את אטריות הקדאיף. מוזגים מעל שמן זית ומערבבים היטב עד שכל האטריות עטופות בשמן.
  3. משטחים מחצית מכמות אטריות בתבנית ומייצרים מהן דפנות על התבנית.
  4. מורחים את גבינת הריקוטה בצורה אחידה על הקדאיף, ומפזרים מעל את המוצרלה ולאחר מכן, מוסיפים את מחצית האטריות שנותרו.
  5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים במשך 20 דקות, עד שהאטריות אפויות וזהובות.
  6. מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ על הכנאפה.
  7. מגישים חם.
    כנאפה אסלי עם שמן זית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי
    כנאפה אסלי עם שמן זית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל וירדן עדי

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כנאפה ביתית עם שמן זית, ריקוטה ודבש: או במילה אחת ‘וואו’

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות