להתעלף עליו: טארט טריפל שוקולד של מורן גיל

אי אפשר להישאר אדישים לקינוח החתיכי הזה: טארט טריפל שוקולד, עם תחתית בצק פריך קקאו, קרם שוקולד אפוי וגנאש שוקולד קרמל. אמאל'ה ואבאל'ה!
אי אפשר להישאר אדישים לקינוח החתיכי הזה: טארט טריפל שוקולד, עם תחתית בצק פריך קקאו, קרם שוקולד אפוי וגנאש שוקולד קרמל. אמאל'ה ואבאל'ה!
  • מורן גיל
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    9898
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9898.4 קק״ל 9898.4 קק״ל
    פחמימות 4555.9 גרם 4555.9 גרם
    שומן 4667.5 גרם 4667.5 גרם
    נתרן 4938.3 מ״ג 4938.3 מ״ג
    חלבון 4317.0 גרם 4317.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4285.1 גרם 4285.1 גרם
    שומן רווי 4491.9 גרם 4491.9 גרם
    כולסטרול 5610.8 מ״ג 5610.8 מ״ג
    סידן 4445.6 מ״ג 4445.6 מ״ג
    ברזל 4246.3 מ״ג 4246.3 מ״ג
    אשלגן 4944.7 מ״ג 4944.7 מ״ג
    אבץ 4244.2 מ״ג 4244.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    9898
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9898.4 קק״ל 9898.4 קק״ל
    פחמימות 4555.9 גרם 4555.9 גרם
    שומן 4667.5 גרם 4667.5 גרם
    נתרן 4938.3 מ״ג 4938.3 מ״ג
    חלבון 4317.0 גרם 4317.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4285.1 גרם 4285.1 גרם
    שומן רווי 4491.9 גרם 4491.9 גרם
    כולסטרול 5610.8 מ״ג 5610.8 מ״ג
    סידן 4445.6 מ״ג 4445.6 מ״ג
    ברזל 4246.3 מ״ג 4246.3 מ״ג
    אשלגן 4944.7 מ״ג 4944.7 מ״ג
    אבץ 4244.2 מ״ג 4244.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך  

קרם שוקולד אפוי

  גנאש שוקולד קרמל מלוח

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק לתחתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר, הקקאו והחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 2-3 מ”מ, ובקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס״מ מקוטר התבנית ומכניסים למקרר לשעה.

    טארט טריפל שוקולד 1
    מרדדים את בצק הקקאו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  4. משמנים את התבנית בחמאה, ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט.
  5. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מדפנות התבנית.
  6. אופים את הטארט באפייה עיוורת במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
  7. מכינים את קרם השוקולד האפוי: מכניסים לקערה את השוקולד והחמאה.
  8. מרתיחים במיקרוגל את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד והחמאה.
  9. נותנים לשמנת הרותחת להמיס אותם במשך 2 דקות ואז מערבבים הכל בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.

    טארט טריפל שוקולד 3
    ממיסים את השוקולד והחמאה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  10. מוסיפים את הביצים לתערובת וממשיכים לערבב עם בלנדר המוט עד לאיחוד מלא.
  11. שופכים את מלית השוקולד לטארט החצי אפוי.
  12. מכניסים לאפייה מלאה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות (לא על טורבו כדי לא ליצור סדקים בקרם).
  13. מקררים את הטארט בטמפרטורת החדר במשך כ-60 דקות ואז מכניסים למקרר לקירור של 60 דקות נוספות.

    טארט טריפל שוקולד2
    שופכים את קרם השוקולד על הטארט. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  14. מכינים את גנאש השוקולד קרמל המלוח: שוברים את השוקולד קרמל המלוח לקוביות בתוך קערה.
  15. מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרוגל ושופכים אותה על השוקולד קרמל מלוח.
  16. נותנים להם לנוח במשך כ-2 דקות ומערבבים עם בלנדר מוט לגנאש חלק.
  17. מסננים את הגנאש החם על הטארט המקורר כדי להיפטר מכל גושי הקרמל.
  18. בתנועות מעגליות של התבנית מפזרים את הגנאש בצורה אחידה וחלקה.
  19. מכניסים את הטארט לקירור במשך כ-3 שעות במקרר עד להתייצבות.
  20. לקישוט צובעים 5 אגוזי לוז בצבע זהב ומגלגלים אותם על גבי העוגה, כך שנוצרים מאחוריהם שובלים זהובים.

    טארט טריפל שוקולד 4
    טארט טריפל שוקולד משגע. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתעלף עליו: טארט טריפל שוקולד של מורן גיל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    תילי תילי

    האם אפשר להשים במקום שוקולד מריר-שוקולד חלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אם כי מומלץ להכין עם שוקולד מריר, שטעמו דומיננטי יותר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות