לחמניות באן במחבת: לא תאמינו כמה זה קל!
במקום סלסלת אידוי וטכניקות מסובכות קבלו את המתכון המפתיע ללחמניות באן במחבת! הן יוצאות רכות כמו עננים ומקבלות כל מילוי באהבה
במקום סלסלת אידוי וטכניקות מסובכות קבלו את המתכון המפתיע ללחמניות באן במחבת! הן יוצאות רכות כמו עננים ומקבלות כל מילוי באהבה
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.7 קק״ל 2167.2 קק״לפחמימות 39.7 גרם 397.4 גרםשומן 3.5 גרם 34.7 גרםנתרן 321.2 מ״ג 3211.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.0 מ״ג 160.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 535.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות217
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.7 קק״ל 2167.2 קק״לפחמימות 39.7 גרם 397.4 גרםשומן 3.5 גרם 34.7 גרםנתרן 321.2 מ״ג 3211.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.0 מ״ג 160.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 535.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 217 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מים בטמפרטורת החדר
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות באן: בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הלחמניות ולשים את הבצק למשך 8-10 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
- מכסים את הבצק ומניחים להתפחה כשעה.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים, מומלץ לחלק ל-50 גרם כל לחמנייה.
- חותכים ניירות אפייה בגודל הלחמנייה, מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, ומניחים כל כדור בצק על נייר אפייה.
- מתפיחים שוב את הלחמניות על גבי נייר האפייה למשך כ-40 דקות עד שעה.
- מחממים מחבת היטב על הכיריים. ומשמנים אותה היטב עם כפית שמן, בעזרת מברשת או נייר.
- מניחים את כדורי הבצק ומטגנים אותך למשך 3 דקות או עד הזהבה.
- שופכים את המים לתוך המחבת ומכסים במכסה.
- מבשלים על להבה גבוהה למשך כ-5 דקות או עד שכל המים מצטמצמים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הלחמניות למשך 3 דקות נוספות, עד שכל הנוזלים יתאדו לגמרי והלחמניות יאפו במלואן.
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות באן: בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הלחמניות ולשים את הבצק למשך 8-10 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
- מכסים את הבצק ומניחים להתפחה כשעה.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים, מומלץ לחלק ל-50 גרם כל לחמנייה.
- חותכים ניירות אפייה בגודל הלחמנייה, מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, ומניחים כל כדור בצק על נייר אפייה.
- מתפיחים שוב את הלחמניות על גבי נייר האפייה למשך כ-40 דקות עד שעה.
- מחממים מחבת היטב על הכיריים. ומשמנים אותה היטב עם כפית שמן, בעזרת מברשת או נייר.
- מניחים את כדורי הבצק ומטגנים אותך למשך 3 דקות או עד הזהבה.
- שופכים את המים לתוך המחבת ומכסים במכסה.
- מבשלים על להבה גבוהה למשך כ-5 דקות או עד שכל המים מצטמצמים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הלחמניות למשך 3 דקות נוספות, עד שכל הנוזלים יתאדו לגמרי והלחמניות יאפו במלואן.
בשיתוף עם סימנס
יש לנו עוד מתכונים של לחם ולחמניות שאתם חייבים להכין:
תגובות (24)
אין לי משקל. לכמה לחמניות לחלק את הבצק?
10 לחמניות
יצא לי בצק קשה בלי רשת גלוטן (מתחתי את הבצק לראות) מה לעשות?
אפשר להוסיף עוד קצת מים עד שהבצק מפסיק “לשתות” את הנוזלים
יצאו לי לחמניות לא חלקות . מה הסיבה? איך מוציאים לחמניות חלקות?
היי ביטה, כנראה שהיה צריך זמן לישה ארוך יותר של הבצק, עד שמתקבל גוש בצק חלק ורך.