באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

לחמניות גאודה ושום – חמודות ומנחמות!

זהירות - לחמניות גבינה ממכרות של קרן אגם! לחמניות גאודה ושום בצורת קרואסון, שחומות מבחוץ ונימוחות מבפנים. אפשר לאכול ככה או להוסיף ממרח, בכל מקרה, התכוננו להתאהב
זהירות - לחמניות גבינה ממכרות של קרן אגם! לחמניות גאודה ושום בצורת קרואסון, שחומות מבחוץ ונימוחות מבפנים. אפשר לאכול ככה או להוסיף ממרח, בכל מקרה, התכוננו להתאהב
  • קרן אגם
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 171.8 קק״ל 2061.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 157.7 גרם
    שומן 15.8 גרם 189.4 גרם
    נתרן 421.1 מ״ג 5053.5 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 27.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 81.8 גרם
    כולסטרול 32.1 מ״ג 385.2 מ״ג
    סידן 51.1 מ״ג 612.9 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 14.7 מ״ג 176.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 171.8 קק״ל 2061.7 קק״ל
    פחמימות 13.1 גרם 157.7 גרם
    שומן 15.8 גרם 189.4 גרם
    נתרן 421.1 מ״ג 5053.5 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 27.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 81.8 גרם
    כולסטרול 32.1 מ״ג 385.2 מ״ג
    סידן 51.1 מ״ג 612.9 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 14.7 מ״ג 176.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
קרן אגם
X

10 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח.
  2. מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את שמן הקנולה, ואז לאט לאט מוסיפים עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים סה”כ כ-10 דק׳.

    לחמניות גבינה
    כדור בצק רך וגמיש

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
  5. מערבבים בקערה חמאה רכה עם שום כתוש, בזיליקום ושמן זית.
  6. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
  7. מרדדים חלק אחד לעיגול, בעזרת כף או פלטה מורחים במילוי חמאה ושום, ומפזרים מעל 50 גרם של גבינת גאודה.
  8. מכינים עיגול בצק נוסף ומניחים אותו מעל העיגול הראשון.
  9. מרדדים שוב את שניהם יחד לעיגול ובעזרת גלגלת פיצה מחלקים את עיגול הבצק לשמונה משולשים שווים.
  10. מגלגלים כל משולש ללחמנייה בצורת קרואסון ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הלחמניות כשהן צמודות זו לזו.
  11. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה ארוכה של שעה.
  12. מחממים את תנור האובן לחום של 180 מעלות ומברישים את הלחמניות בשמן זית.
  13. אופים בתנור אובן על תוכנית האפייה כ-15-20 דק׳ עד שהלחמניות זהובות.
  14. מוציאים את הלחמניות ומברישים אותן שוב בממרח החמאה והשום שנותר. מגישים חם.

    לחמניות גבינה
    חמות מהתנור


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות גאודה ושום – חמודות ומנחמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דנה

    אפשר להכין רוטב פסטו חלק? הילדים לא אוהבים חתיכות בזיליקום

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, בהחלט

    Avatar
    שאלה

    יש אפשרות לעשות עם קמח כוסמין? או שעדיף לא את הכל? ואם כן, צריך להוסיף עוד שמרים\מים\לשנות משהו במתכון?

      Avatar
      מערכת Foody

      מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח כוסמין, ללא שינויים במתכון.

    Avatar
    מלכי

    למה דוקא תנור אובן? והאם ניתן לדלג על הבזיליקום ?אולי אורגנו במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר כמובן לאפות בתנור ולהחליף את הבזיליקום באורגנו.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות