לחמניות גאודה ושום – חמודות ומנחמות!
זהירות - לחמניות גבינה ממכרות של קרן אגם! לחמניות גאודה ושום בצורת קרואסון, שחומות מבחוץ ונימוחות מבפנים. אפשר לאכול ככה או להוסיף ממרח, בכל מקרה, התכוננו להתאהב
זהירות - לחמניות גבינה ממכרות של קרן אגם! לחמניות גאודה ושום בצורת קרואסון, שחומות מבחוץ ונימוחות מבפנים. אפשר לאכול ככה או להוסיף ממרח, בכל מקרה, התכוננו להתאהב
- קרן אגם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.8 קק״ל 2061.7 קק״לפחמימות 13.1 גרם 157.7 גרםשומן 15.8 גרם 189.4 גרםנתרן 421.1 מ״ג 5053.5 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 81.8 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 385.2 מ״גסידן 51.1 מ״ג 612.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 14.7 מ״ג 176.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות172
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.8 קק״ל 2061.7 קק״לפחמימות 13.1 גרם 157.7 גרםשומן 15.8 גרם 189.4 גרםנתרן 421.1 מ״ג 5053.5 מ״גחלבון 2.3 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 81.8 גרםכולסטרול 32.1 מ״ג 385.2 מ״גסידן 51.1 מ״ג 612.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 14.7 מ״ג 176.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 172 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לחםאו קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מים פושריםניתן להוסיף קצת יותר במידת הצורך
מילוי
-
100 גרם גבינת גאודה
-
120 גרם חמאה רכה
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חופן בזיליקוםקצוץ
-
1 כף שמן זית
הברשה
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח.
- מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את שמן הקנולה, ואז לאט לאט מוסיפים עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים סה”כ כ-10 דק׳.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
- מערבבים בקערה חמאה רכה עם שום כתוש, בזיליקום ושמן זית.
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
- מרדדים חלק אחד לעיגול, בעזרת כף או פלטה מורחים במילוי חמאה ושום, ומפזרים מעל 50 גרם של גבינת גאודה.
- מכינים עיגול בצק נוסף ומניחים אותו מעל העיגול הראשון.
- מרדדים שוב את שניהם יחד לעיגול ובעזרת גלגלת פיצה מחלקים את עיגול הבצק לשמונה משולשים שווים.
- מגלגלים כל משולש ללחמנייה בצורת קרואסון ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הלחמניות כשהן צמודות זו לזו.
- חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה ארוכה של שעה.
- מחממים את תנור האובן לחום של 180 מעלות ומברישים את הלחמניות בשמן זית.
- אופים בתנור אובן על תוכנית האפייה כ-15-20 דק׳ עד שהלחמניות זהובות.
- מוציאים את הלחמניות ומברישים אותן שוב בממרח החמאה והשום שנותר. מגישים חם.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח.
- מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את שמן הקנולה, ואז לאט לאט מוסיפים עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים סה”כ כ-10 דק׳.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ושולחים להתפחה כשעה וחצי במקום חמים.
- מערבבים בקערה חמאה רכה עם שום כתוש, בזיליקום ושמן זית.
- מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
- מרדדים חלק אחד לעיגול, בעזרת כף או פלטה מורחים במילוי חמאה ושום, ומפזרים מעל 50 גרם של גבינת גאודה.
- מכינים עיגול בצק נוסף ומניחים אותו מעל העיגול הראשון.
- מרדדים שוב את שניהם יחד לעיגול ובעזרת גלגלת פיצה מחלקים את עיגול הבצק לשמונה משולשים שווים.
- מגלגלים כל משולש ללחמנייה בצורת קרואסון ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה את הלחמניות כשהן צמודות זו לזו.
- חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה ארוכה של שעה.
- מחממים את תנור האובן לחום של 180 מעלות ומברישים את הלחמניות בשמן זית.
- אופים בתנור אובן על תוכנית האפייה כ-15-20 דק׳ עד שהלחמניות זהובות.
- מוציאים את הלחמניות ומברישים אותן שוב בממרח החמאה והשום שנותר. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להכין רוטב פסטו חלק? הילדים לא אוהבים חתיכות בזיליקום
כן, בהחלט
יש אפשרות לעשות עם קמח כוסמין? או שעדיף לא את הכל? ואם כן, צריך להוסיף עוד שמרים\מים\לשנות משהו במתכון?
מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח שבמתכון לקמח כוסמין, ללא שינויים במתכון.
למה דוקא תנור אובן? והאם ניתן לדלג על הבזיליקום ?אולי אורגנו במקום?
אפשר כמובן לאפות בתנור ולהחליף את הבזיליקום באורגנו.