רקע דוד משה

לחמניות תלושותי גזר ודבש עם טריק סודי

לחמניות תלושותי רכות בתוספת מחית גזר, שהופכת את הלחמניות לעסיסיות במיוחד ובעלות צבע משגע. לחמניות מושלמות כסנדוויצ'ים לילדים או כהפתעה לפיקניק המשפחתי
לחמניות תלושותי רכות בתוספת מחית גזר, שהופכת את הלחמניות לעסיסיות במיוחד ובעלות צבע משגע. לחמניות מושלמות כסנדוויצ'ים לילדים או כהפתעה לפיקניק המשפחתי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.1 קק״ל 1845.8 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 282.7 גרם
    שומן 5.8 גרם 52.2 גרם
    נתרן 387.8 מ״ג 3489.8 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 58.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.3 גרם
    כולסטרול 65.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 126.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 64.2 מ״ג 577.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.1 קק״ל 1845.8 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 282.7 גרם
    שומן 5.8 גרם 52.2 גרם
    נתרן 387.8 מ״ג 3489.8 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 58.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 6.3 גרם
    כולסטרול 65.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 126.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 64.2 מ״ג 577.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מקלפים את הגזרים, חותכים לפרוסות בינוניות ומבשלים עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים ומרסקים במעבד מזון או בלנדר למחית אחידה. מצננים ושוקלים 150 גרם מחית.
  2. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את הנוזלים (חלב או מים), הדבש והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את השמן, הביצה, רסק הגזר והקמח, מתקינים וו לישה ולשים למשך כ-6-7 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד ורך. אם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים / חלב. הבצק אמור להתקבץ סביב לוו הלישה.

    לחמניות תלושותי 9
    מוסיפים את רסק הגזר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים למשך כ-60-90 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק שתפח אל משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. מחלקים ל-9 חתיכות ומכדררים כל חתיכה לכדור.

    לחמניות תלושותי 7
    מכדררים כל חתיכה לכדור. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  5. מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת במרווחים, מכסים ומתפיחים למשך 20 דקות נוספות.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים למשך 15-20 דקות, עד שהן משחימות וקפיציות למגע.

    לחמניות תלושותי 6
    מברישים בביצה טרופה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  8. מזלפים על המאפינס דבש נוזלי ומגישים.

    לחמניות תלושותי 2
    לחמניות תלושותי גזר ודבש מושלמות! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין:
לחמניות תלושותי גזר ודבש עם טריק סודי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    רונית דוד

    מדוע אין אפשרות להדפיס את המתכונים שלכם?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי שאפשר! יש כאן למעלה מתחת לכותרת את המילה “שתפו” ולידה משבצת עם ציור של מדפסת. לחצי עליה ותוכלי להדפיס את המתכון.

    Avatar
    צביה לוי

    לאחר שקראתי התגובות הכנתי כמות כפולה ובמקום כוס מים שמתי 3/4 כוס ועדיין הצטרכתי להוסיף עוד חצי כוס קמח.כמו כן במתכון ל18 לחמניות רשמתם 150 גרם גזר שזו טעות!!!! אני שמתי 300 גרם. בכל מקרה הלחמניות יצאו נהדרות!!!!!! רק להבא תדאגו למתכון מדוייק בבקשה!!!!!!!!!!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות