
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
לבצק:
-
6 כוסות קמח לבן
-
1 כוס סולתאם אין לכם, אפשר להחליף בקמח רגיל
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
4 כפות דבש
-
5 כפות שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- בקערת מערבל מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את המים הפושרים, הסוכר והשמן. לשים בעזרת המיקסר עד שמתקבל בצק רך ואחיד, בערך 10 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
- משמנים קערה ושופכים לתוכה את הבצק. הבצק יהיה יחסית נוזלי. מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- בידיים משומנות לשים מעט את הבצק ומורידים לו נפח. מתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. משטחים את הבצק בידיים משומנות על התבנית.
- מפזרים את הענבים על הפוקצ’ה ומשקעים אותם מעט.
אני תופחת לי… - מפזרים מעל רוזמרין קצוץ ומזלפים עוד שמן זית ומלח גס. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים עוד 10 דקות
- אופים בערך 1/2 שעה עד שהמאפה שחום.
- מזלפים מעל הפוקצ’ה שמן זית ומעט דבש (לא חובה) ואוכלים חם.
לא, אין את זה ביותר מושלם!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4737.7
קק״ל
4737.7
קק״ל
פחמימות
806.8
גרם
806.8
גרם
שומן
116.4
גרם
116.4
גרם
נתרן
2375.0
מ״ג
2375.0
מ״ג
חלבון
107.4
גרם
107.4
גרם
סיבים תזונתיים
31.7
גרם
31.7
גרם
שומן רווי
14.5
גרם
14.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
157.3
מ״ג
157.3
מ״ג
ברזל
12.5
מ״ג
12.5
מ״ג
אשלגן
1239.5
מ״ג
1239.5
מ״ג
אבץ
9.6
מ״ג
9.6
מ״ג
תגובות (7)