מאפינס בריאות מלוחים עם עשבי תיבול

מאפינס הם פתרון מעולה לקחת לדרך או לעבודה ליום ארוך. אפרת ליכטנשטט מכינה מאפינס בריאות מלוחים ורכים עם המון עשבי תיבול, שאי אפשר לעמוד בפניהם
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מתכון כיפי ומהנה - מאפינס בריאות שיעשו לכם את היום. המאפינס (חמודים קטנים כאלה) רכים ואווריריים ואפילו בריאים! עמוסים בטעמים - וקלים להכנה. ממש כיף לחזור הביתה כשיש קופסה כזאת במקרר, ורעיון מעולה לאוכל כשצריך לארוז ליום עבודה ארוך.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים נייר אפייה לקוביות ומקווצ’צ’ים פנימה לשקעי התבנית (או מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר).
  3. קוצצים דק את כל עשבי התיבול וכותשים את שיני השום.
  4. מנפים לקערה גדולה את הקמח, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים והתבלינים.
  5. בקערת מיקסר טורפים את הביצים כשתי דקות, מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה שמן, יוגורט, חלב. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את הירוקים, גרידת הלימון והשום.
  6. מערבבים עם מרית בעדינות. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מדי.
  7. מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית, מפזרים גרעיני חמנייה למעלה בנדיבות.
  8. אופים 18-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 88.8 קק״ל 1065.9 קק״ל
פחמימות 7.0 גרם 84.3 גרם
שומן 4.8 גרם 58.0 גרם
נתרן 347.7 מ״ג 4172.6 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 52.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 7.9 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 15.0 גרם
כולסטרול 65.9 מ״ג 790.2 מ״ג
סידן 75.1 מ״ג 901.1 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 156.6 מ״ג 1879.6 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    ענת דוידוביץ
    Avatar
    רותם רבין

    וואווו יצא לי בול כמו שלך! פנטסטי וטעים בטירוף1

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody