
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים7
מצרכים
-
500גרם או 1 חבילה עלי לזניה
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
-
300 גרם גבינה צהובה 28%
-
12 עלי בזיליקום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מבשלים את עלי הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות מהזמן שמצוין על האריזה. מסננים, שוטפים בעדינות במים קרים.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס בתרסיס שמן זית. בעזרת התרסיס דואגים לשמן היטב את כל התבנית, השקעים וחלקה העליון.
- מגלגלים עלה לזניה לצורת צינור חלול (כמו קנלוני) ומניחים בכל שקע בתבנית. מיתר העלים המבושלים חותכים ריבועים קטנים שירפדו את תחתית השקעים בתבנית. בסופו של דבר אמורות להיווצר מעין כוסות פסטה בכל אחד מהשקעים בתבנית.
- מגררים את הגבינה בפומפייה.
- מפזרים בתחתית כל שקע 1 כף גבינה צהובה מגוררת, מעל יוצקים 4 כפות רוטב עגבניות, ומכסים ב-2 כפות גבינה צהובה מגוררת.
- אופים את המאפינס בתנור החם כ-20-25 דקות, עד שחלקם העליון מזהיב והגבינה נמסה.
- מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות לקירור חלקי של המאפינס, מחלצים בקלות מהתבנית ומגישים בקישוט עלה בזיליקום.
צילום: נמרוד סונדרס
הערות
- אפשר להשתמש בעלי לזניה רגילים או מסולסלים
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
171.4
קק״ל
2057.0
קק״ל
פחמימות
15.9
גרם
190.5
גרם
שומן
8.3
גרם
99.5
גרם
נתרן
398.1
מ״ג
4776.6
מ״ג
חלבון
8.3
גרם
99.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
5.1
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
0.9
מ״ג
10.6
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.2
מ״ג
אשלגן
1.5
מ״ג
17.7
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.1
מ״ג
תגובות (0)