מאפינס פיצה מקמח מלא – גם לבית הספר וגם בין זום לזום
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.7 קק״ל 2104.1 קק״לפחמימות 31.5 גרם 188.9 גרםשומן 20.8 גרם 124.8 גרםנתרן 700.0 מ״ג 4199.8 מ״גחלבון 14.7 גרם 88.3 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 29.0 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.1 גרםכולסטרול 112.6 מ״ג 675.8 מ״גסידן 234.8 מ״ג 1408.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 330.4 מ״ג 1982.6 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות351
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.7 קק״ל 2104.1 קק״לפחמימות 31.5 גרם 188.9 גרםשומן 20.8 גרם 124.8 גרםנתרן 700.0 מ״ג 4199.8 מ״גחלבון 14.7 גרם 88.3 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 29.0 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.1 גרםכולסטרול 112.6 מ״ג 675.8 מ״גסידן 234.8 מ״ג 1408.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 330.4 מ״ג 1982.6 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 10.9 מ״גסגור
“אמא, איך את מפנקת אותנו ליום הראשון של בית ספר?”
הילדים שאלו, ואני חשבתי לעצמי שהם התרגלו לטוב, ואולי מה שהכי מתאים לשנה המוזרה הזו הוא לחם עם קוטג’…
אבל אני זו אני, וברור שלא יכולתי להגיע לראשון בספטמבר בלי מתכון חדש ומפנק.
לפני שנה, באחד הטורים הראשונים שלי פה, פרסמתי מתכון של שבלולי פיצה מקמח כוסמין. כי פיצה היא משהו שכל הילדים אוהבים, ופיצה בגרסה הבריאה היא משהו שאני אוהבת. אז כמחווה לפיצה ול-1 בספטמבר של שנה שהתחילה שפויה וסטנדרטית והפכה להיות הזייה אחת ארוכה ומתמשכת – הכנתי הפעם מאפינס פיצה מקמח מלא. זו בעצם גרסה מהירה וקלה להכנה של פיצה, שמתאימה באופן מושלם לקופסאות אוכל. מכינים כמות כפולה ומקפיאים, ואתם מסודרים.
השתמשתי הפעם בקמח חיטה מלא, כי למרות אהבתי הגדולה לקמח כוסמין, גיליתי לאחרונה שקמח חיטה מלא יותר טעים לי בבצק של פיצה, וגם יוצר בצק יותר יציב ונוח לעבודה. אבל אין בעיה להכין את המתכון הזה גם עם קמח כוסמין מלא. תציצו בהערות בסוף המתכון לעוד גיוונים אפשריים.
שתהיה לכולנו שנה מוצלחת, בריאה ושפויה!
טיפ בריא:
קמח 80% הוא קמח מלא שנופו ממנו 20% מהסיבים התזונתיים. הוא עדיין מכיל חלק גדול מהסיבים וגם את הנבט, ככה שאנחנו מקבלים קמח מלא שהוא קל ורך יותר. זה פיתרון מעולה במיוחד אם אתם לא רגילים לטעם של קמחים מלאים.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 351 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס חלב סויהאו חלב אחר
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 כפות שטוחות רסק עגבניות
-
1 1/2 כוסות גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 כוס עגבניות שריחתוכות לרבעים
-
1/2 כוס טבעות זיתיםירוקים או שחורים
-
2 כפות בזיליקוםקצוץ דק
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות קמח מלא80%
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות מסיליקון או מנייר.
- טורפים את הביצים בעזרת מזלג בקערה בינונית. מוסיפים את החלב, שמן זית ורסק עגבניות וטורפים שוב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הגבינה, עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום, אורגנו ומלח ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד של כל התוספות בבלילה.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים בעזרת כף כמה שפחות, רק עד להטמעה של הקמח בבלילה.
- ממלאים את השקעים עד ל-3/4 גובה בעזרת כף. אני משתמשת בכף גלידה קפיצית שמקלה על המילוי ויוצרת מאפינס בגודל אחיד.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות מסיליקון או מנייר.
- טורפים את הביצים בעזרת מזלג בקערה בינונית. מוסיפים את החלב, שמן זית ורסק עגבניות וטורפים שוב עד לאיחוד.
- מוסיפים את הגבינה, עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום, אורגנו ומלח ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד של כל התוספות בבלילה.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים בעזרת כף כמה שפחות, רק עד להטמעה של הקמח בבלילה.
- ממלאים את השקעים עד ל-3/4 גובה בעזרת כף. אני משתמשת בכף גלידה קפיצית שמקלה על המילוי ויוצרת מאפינס בגודל אחיד.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
אפשר לוותר על העגבניות שרי?
בוודאי.
יש אפשרות להפוך את המאפינס לפשיטה?
בהחלט. פשוט אופים בתבנית של פשטידה.