מאפינס פיצה מקמח מלא – גם לבית הספר וגם בין זום לזום

הילה סהר מפנקת את הילדים במאפה מלוח, טעים ומקורי לבית הספר או להפסקות הזום. מאפינס פיצה, קלים ופשוטים להכנה שהילדים יזללו ויבקשו עוד. מתכון לשקט נפשי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

“אמא, איך את מפנקת אותנו ליום הראשון של בית ספר?”

הילדים שאלו, ואני חשבתי לעצמי שהם התרגלו לטוב, ואולי מה שהכי מתאים לשנה המוזרה הזו הוא לחם עם קוטג’…

אבל אני זו אני, וברור שלא יכולתי להגיע לראשון בספטמבר בלי מתכון חדש ומפנק.

לפני שנה, באחד הטורים הראשונים שלי פה, פרסמתי מתכון של שבלולי פיצה מקמח כוסמין. כי פיצה היא משהו שכל הילדים אוהבים, ופיצה בגרסה הבריאה היא משהו שאני אוהבת. אז כמחווה לפיצה ול-1 בספטמבר של שנה שהתחילה שפויה וסטנדרטית והפכה להיות הזייה אחת ארוכה ומתמשכת - הכנתי הפעם מאפינס פיצה מקמח מלא. זו בעצם גרסה מהירה וקלה להכנה של פיצה, שמתאימה באופן מושלם לקופסאות אוכל. מכינים כמות כפולה ומקפיאים, ואתם מסודרים.

השתמשתי הפעם בקמח חיטה מלא, כי למרות אהבתי הגדולה לקמח כוסמין, גיליתי לאחרונה שקמח חיטה מלא יותר טעים לי בבצק של פיצה, וגם יוצר בצק יותר יציב ונוח לעבודה. אבל אין בעיה להכין את המתכון הזה גם עם קמח כוסמין מלא. תציצו בהערות בסוף המתכון לעוד גיוונים אפשריים.

שתהיה לכולנו שנה מוצלחת, בריאה ושפויה!

טיפ בריא:

קמח 80% הוא קמח מלא שנופו ממנו 20% מהסיבים התזונתיים. הוא עדיין מכיל חלק גדול מהסיבים וגם את הנבט, ככה שאנחנו מקבלים קמח מלא שהוא קל ורך יותר. זה פיתרון מעולה במיוחד אם אתם לא רגילים לטעם של קמחים מלאים.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות מסיליקון או מנייר.
  2. טורפים את הביצים בעזרת מזלג בקערה בינונית. מוסיפים את החלב, שמן זית ורסק עגבניות וטורפים שוב עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את הגבינה, עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום, אורגנו ומלח ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד של כל התוספות בבלילה.

    מוסיפים את הגבינה, עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום, אורגנו ומלח. צילום: הילה סער
    מוסיפים את הגבינה, עגבניות שרי, זיתים, בזיליקום, אורגנו ומלח. צילום: הילה סער

  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים בעזרת כף כמה שפחות, רק עד להטמעה של הקמח בבלילה.
  5. ממלאים את השקעים עד ל-3/4 גובה בעזרת כף. אני משתמשת בכף גלידה קפיצית שמקלה על המילוי ויוצרת מאפינס בגודל אחיד.

    ממלאים את השקעים עד ל-3/4 גובה בעזרת כף. צילום: הילה סער
    ממלאים את השקעים עד ל-3/4 גובה בעזרת כף. צילום: הילה סער

  6. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

    מאפינס פיצה מקמח מלא. צילום: הילה סער
    מאפינס פיצה מקמח מלא. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 315.8 קק״ל 1894.9 קק״ל
פחמימות 31.0 גרם 185.9 גרם
שומן 17.4 גרם 104.3 גרם
נתרן 490.6 מ״ג 2943.4 מ״ג
חלבון 14.1 גרם 84.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.4 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 32.1 גרם
כולסטרול 98.8 מ״ג 592.6 מ״ג
סידן 210.9 מ״ג 1265.5 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
אשלגן 309.3 מ״ג 1855.9 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (18)

    Avatar
    עדי

    איך להמיר את הקמח המלא לקמח רגיל?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר את הקמח המלא במתכון לקמח לבן, אם התערובת יוצאת “רטובה” מדי, יש להוסיף עוד קצת קמח לפי הצורך. בהצלחה (:

    Avatar
    אודי

    יש אפשרות להחליף קמח בשיבולת שועל?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ במתכון הזה.

    Avatar
    חיים

    אםשר 1/2 קמח מלא +1/2 קמח לחם?”

      Avatar
      Foody Foody

      כן, זה אפשרי. בהצלחה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody