מגש בורקס גבינות של אמא

מי לא אוהב בורקס? רחלי קרוט מלמדת כיצד להכין מגש בורקס גבינות של אמא - מתכון משפחתי של מאפה פריך ביתי, קל להכנה מבצק עלים מוכן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה, טורפים את הביצה.
  3. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
  4. מערבבים בקערה את הגבינות ומוסיפים את הביצה והפלפל השחור. מערבבים היטב.
  5. שמים כפית או שתיים מהמלית במרכז כל ריבוע בצק, וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את השוליים עם מזלג.
  6. מניחים את הבורקסים בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
  7. אופים כ-20 דקות, או עד להזהבה.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג גבינה בולגרית שאוהבים: בולגרית, פטה עיזים, פטה כבשים, חמד וכו'
  • אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה צהובה שאוהבים: גלבוע, קשקבל, מוצרלה, פרמזן וכו'

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 170.8 קק״ל 2049.0 קק״ל
פחמימות 2.7 גרם 32.0 גרם
שומן 12.4 גרם 148.4 גרם
נתרן 419.3 מ״ג 5031.2 מ״ג
חלבון 11.9 גרם 142.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 14.2 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 26.1 גרם
כולסטרול 47.9 מ״ג 575.1 מ״ג
סידן 126.0 מ״ג 1511.6 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 102.0 מ״ג 1223.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 12.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody